Για την Κριμαία καλέστε 365

0

Την άμεση παροχή υπηρεσιών της Rostelecom στην Κριμαία επιθυμεί ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, με σκοπό τη διασφάλιση διαβαθμισμένων πληροφοριών.

Rostelecom-2011-logo

Να ξεκινήσει το ταχύτερο δυνατό η παροχή υπηρεσιών της μεγάλης εταιρείας τηλεπικοινωνιών και των θυγατρικών της στη χερσόνησο της Κριμαίας, επιθυμεί ο Μεντβέντεφ, προκειμένου να εμποδιστεί η χρήση εμπιστευτικών πληροφοριών και εγγράφων που συνδέονται με τη διακυβέρνηση της Κριμαίας από ξένα δίκτυα τηλεπικοινωνιών, δίνοντας εντολή στην κυβέρνηση να συνδράμει στην προσπάθεια αυτή.

Εκπρόσωπος της Ρωσικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών, ανέφερε πως έχουν ξεκινήσει οι προσπάθειες για τη λειτουργία του φορέα στην Κριμαία. Από την πλευρά του, ο υπουργός επικοινωνιών της Ρωσίας Νικολάι Νικιφόροφ, με δηλώσεις του στην εφημερίδα Vedomosti, επισημαίνει πως θα ξεκινήσει άμεσα η παροχή υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας σε νοικοκυριά κι επιχειρήσεις που εδρεύουν στη χερσόνησο, χωρίς τέλη περιαγωγής.

Σύμφωνα με τη Ρωσική ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών, η Σεβαστούπολη θα έχει κωδικό κλήσης 869, ενώ το σύνολο της χερσονήσου της Κριμαίας, 365.

Με αφορμή αυτή την εξέλιξη αξίζει να παρατηρήσουμε ότι οι τηλεπικοινωνίες αποτελούν πλέον άμεση προτεραιότητα για την εγκαθίδρυση κυριαρχίας και ουσιαστικά η de facto νομιμοποίηση της προσάρτησης της Κριμαϊκής Χερσονήσους στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Share.

Leave A Reply