Καθυστερεί το deal της Nokia με τη Microsoft μέχρι τον Απρίλιο

0

Τον Απρίλιο αναμένεται να ολοκληρωθεί το deal μεταξύ Nokia και Microsoft, κι όχι μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με την αρχική πρόβλεψη, καθώς είναι ακόμα σε αναμονή η έγκριση από πολλές ρυθμιστικές αρχές στην Ασία.

nokia_microsoft

Στελέχη της Nokia αναφέρουν πως παρά τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται σε πολλές Ασιατικές χώρες, το deal αναμένεται να κλείσει κανονικά και πως η διαρκής εφαρμογή φορολογικών μεταρρυθμίσεων στην Ινδία δεν έχει επηρεάσει  το χρονοδιάγραμμα και τους όρους συμφωνίας με τη Microsoft.

Παρόλα αυτά, η εταιρεία καλείται να ξεπεράσει ακόμα έναν σκόπελο, καθώς η εφορία του Ταμίλ Ναντού προσέφυγε στις δικαστικές αρχές της χώρας, διεκδικώντας 300 εκατ. ευρώ από τη Φινλανδική εταιρεία από φόρους που φέρεται να μην έχουν καταβληθεί.

Η Nokia από την πλευρά της με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, αρνήθηκε κατηγορηματικά κάτι τέτοιο, επισημαίνοντας πως οι συσκευές που παράγονται στις εγκαταστάσεις της στη Chennai αποστέλλονται στο εξωτερικό και πως οι εξαγωγές από την Ινδία απαλλάσσονται από τον φόρο.

Share.

Leave A Reply