Το Samsung KNOX εξελίσσεται για να ανταποκρίνεται στις νέες ανάγκες των επιχειρήσεων

0

Η Samsung Electronics Co., Ltd. ανακοίνωσε το ΚΝΟΧ 2.0, την ολοκληρωμένη λύση ασφάλειας της εταιρείας για φορητές συσκευές, που αποτελεί την εξελιγμένη έκδοση του ΚΝΟΧ και έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να παρέχει υψηλή ασφάλεια σε επιχειρήσεις.  Οι νέες λειτουργίες του ΚΝΟΧ προσφέρουν καλύτερη υποστήριξη στα τμήματα ΙΤ που απαιτούν διασφάλιση και ευκολία ιδιαίτερα λόγω της τάσης που υπάρχει να χρησιμοποιούνται προσωπικές συσκευές των εργαζομένων στο χώρο εργασίας (Bring Your Own Device – BYOD).

Samsung-KNOX-2-0

Από την κυκλοφορία του ΚΝΟΧ στην αγορά τον Οκτώβριο του 2013, η Samsung έχει πουλήσει περισσότερες από 25 εκατομμύρια συσκευές με την πλατφόρμα ΚΝΟΧ και μετρά, σήμερα, περισσότερους από 1 εκατομμύριο ενεργούς χρήστες. Κατά μέσο όρο, 210.000 συσκευές με ΚΝΟΧ ενεργοποιούνται κάθε μήνα, αριθμός που μεταφράζεται σε περίπου 7.000 συσκευές την ημέρα.

 

Το ΚΝΟΧ 2.0 προσφέρει μια σειρά από βελτιώσεις στην κεντρική πλατφόρμα ασφαλείας, για καλύτερη προστασία της συσκευής και για μια πιο ολοκληρωμένη και ασφαλή εμπειρία χρήσης. Οι αναβαθμίσεις αυτές περιλαμβάνουν τα παρακάτω:

  • Διαχείριση Πιστοποιητικών μέσω της λειτουργίας TrustZone: Πρόκειται για μια λειτουργία που δημιουργεί και διατηρεί πιστοποιητικά πελατών στην πλατφόρμα TrustZone, με επιπρόσθετη υποστήριξη σε βιομηχανικά πρότυπα, όπως το PKCS#11.
  • KNOX Key Store: Η λειτουργία που δημιουργεί και διατηρεί κρυπτογραφημένα κλειδιά εντός του προστατευμένου περιβάλλοντος TrustZone, δίνοντας τη δυνατότητα σε τρίτους να χρησιμοποιούν την κωδικοποίηση για ευαίσθητες από πλευράς ασφάλειας εφαρμογές, εξασφαλίζοντας, έτσι, ότι όλα τα δεδομένα της συσκευής είναι προστατευμένα, ακόμα κι αν το σύστημα τεθεί σε κίνδυνο.
  • Προστασία σε πραγματικό χρόνο για τη διασφάλιση της ακεραιότητας του συστήματος: Η συγκεκριμένη λειτουργία εντοπίζει και σταματά κάθε ανεπίσημη τροποποίηση στο σύστημα .
  • TrustZone-Protected ODE: Κρυπτογραφεί πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες στη συσκευή, μέσω ενός κλειδιού κρυπτογράφησης που προστατεύεται από τη λειτουργία TrustZone, το οποίο μπορεί να απενεργοποιηθεί σε περιπτώσεις που το σύστημα τίθεται σε κίνδυνο.
  • Βιομετρική ταυτοποίηση διπλού παράγοντα: Η πρόσβαση στη συσκευή γίνεται ακόμα πιο ασφαλής, καθώς η πιστοποίηση πραγματοποιείται μέσω κωδικού πρόσβασης και αναγνώρισης δακτυλικού αποτυπώματος.
  • Ενισχυμένο συνολικό πλαίσιο KNOX: Υποστηρίζει λειτουργίες Per-App VPN για λύσεις SSL VPN, όπως οι Juniper, F5 και Cisco, ενώ η υποστήριξη προηγουμένως γινόταν μόνο μέσω IPsec VPN.

 

Βελτιωμένη εμπειρία χρήσης

Το ΚΝΟΧ 2.0 παρέχει στους χρήστες ακόμη περισσότερες λειτουργίες, όπως υποστήριξη για τις περισσότερες Android εφαρμογές που βρίσκονται στο Google Play Store. Επίσης, υποστηρίζει τις ρυθμίσεις της πολιτικής SE Android για containers άλλων προμηθευτών, όπως τα Good’s secure container, Fixmo’s SafeZone, MobileIron’s AppConnect, ούτως ώστε τα containers αυτά να έχουν τα ίδια επίπεδα ασφαλείας, όπως τα KNOX containers. Η νέα έκδοση του ΚΝΟΧ επιτρέπει την επιλογή διαφορετικών τύπων containers που ταιριάζει στις ανάγκες της τάσης BYOD (Bring Your Own Device). Παράλληλα, οι λειτουργίες UMC και SEG κάνουν τη διαδικασία εγγραφής πιο εύκολη από ποτέ, καθώς το προφίλ του χρήστη είναι προεγγεγραμμένο στο SEG μέσω των MDM servers.

 

Τo ΚΝΟΧ 2.0 υποστηρίζει τη δυνατότητα dual APN για τη διαφορετική χρέωση της χρήσης δεδομένων των εφαρμογών που χρησιμοποιεί η επιχείρηση σε σχέση με τις προσωπικές εφαρμογές. Με την εκχώρηση διαφορετικού APN στη χρήση δεδομένων του container μιας επιχείρησης σε σχέση με την προσωπική μεταφορά δεδομένων, το KNOX προσφέρει τη δυνατότητα στον πάροχο κινητής να χρεώνει χωριστά τους πελάτες της για προσωπικές και εταιρικές χρήσεις. Μέσω αυτού προσφέρεται η λύση σε ένα από τα σημαντικότερα εμπόδια που υπήρχαν στην υιοθέτηση των προγραμμάτων BYOD που δίνουν την ευκαιρία στους εργαζόμενους να χρησιμοποιούν τις προσωπικές τους κινητές συσκευές στο χώρο εργασίας.

 

Εκτεταμένο δίκτυο

Επιπλέον των βασικών χαρακτηριστικών του KNOX, η Samsung ανακοίνωσε, επίσης, νέες υπηρεσίες cloud, KNOX EMM και KNOX Marketplace, που επεκτείνουν το πελατολόγιο του KNOX, στοχεύοντας και σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ ανακοίνωσε και τη διεύρυνση του δικτύου συνεργατών. Οι νέες λειτουργίες του KNOX 2.0 θα είναι διαθέσιμες στην αγορά το δεύτερο τρίμηνο του 2014. Μόλις γίνουν διαθέσιμες, οι ήδη εγγεγραμμένοι χρήστες θα μπορούν να αναβαθμίσουν το σύστημά του σε KNOX 2.0, αφού πρώτα κάνουν την αναβάθμιση σε KitKat. Το KNOX 2.0 θα είναι, επίσης, προεγκατεστημένο στο νέο Samsung Galaxy S5.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

Leave A Reply