Τέλος εποχής για τα Windows XP

0

Τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους η Microsoft ρίχνει οριστικά την αυλαία των Windows XP, αφού δεν θα παράγει πλέον αναβαθμίσεις (updates) και κανένα σύστημα ασφαλείς για το συγκεκριμένο λογισμικό σύστημα της, που θεωρείται αρκετά παλιό, αφού μετά από αυτό έχουν κυκλοφορήσει τα Windows Vista, Windows 7, Windows 8 και 8.1.

windows-xp

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι τα Windows XP βρίσκονται σε κατά τρεις φορές περισσότερους υπολογιστές απ’ ότι τα Windows 8 και 8.1 μαζί. 

Το ερώτημα που εγείρεται βέβαια, μετά την απόσυρση της συγκεκριμένης έκδοσης των Windows είναι τι θα κάνουν οι χρήστες που τα έχουν εγκατεστημένα στους υπολογιστές τους.

Έρευνα της Tech Pro δείχνει πάντως ότι το 37% των χρηστών XP, θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο λογισμικό ακόμη και μετά από την στιγμή που η Microsoft το βάλει στο χρονοντούλαπο. Οι λόγοι που δίνουν οι ερωτώμενοι γι’ αυτή την επιμονή να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τα Windows XP είναι τρεις: το κόστος (για την αλλαγή λογισμικού), το γεγονός ότι το αρχείο τους “τρέχει” σε λογισμικό XP και τέλος η λογική του “αφού δεν έχει χαλάσει, γιατί να το φτιάξω;”

 


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

Leave A Reply