Εν αναμονή των windows 9 και με δεδομένη τη μικρή αποδοχή των Windows 8 και 8.1, η Microsoft ανακοίνωσε πριν από μερικές ημέρες ότι αλλάζει το όνομα του SkyDrive- της κωδικής ονομασίας που δίνει στο πακέτο των cloud υπηρεσιών της.

skydrive

To νέο όνομα είναι OneDrive και λανσάρεται από τη Microsoft με το σύνθημα “Το OneDrive είναι ό,τι αγαπάτε στο SkyDrive και πολλά ακόμα και έρχεται σύντομα”.

Ο λόγος που οδήγησε την εταιρεία σε αυτή την αλλαγή είναι μια δικαστική διαμάχη που είχε με την εταιρεία British Sky Broadcasting Group και από την οποία βγήκε ηττημένη. Φυσικά, η κόντρα των εταιρειών αφορούσε στο πρόθεμα “Sky”.  Αυτή δεν είναι η μοναδική δικαστική διαμάχη της Microsoft σχετικά με την ονομασία κάποιου προϊόντος ή υπηρεσίας της, αφού και πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι ο όρος “Metro” από το όνομα του interface των Windows 8 αφαιρέθηκε κατόπιν παρέμβασης της εταιρείας Metro AG.

Αυτό, προς το παρόν δεν επιβεβαιώνεται από τη Microsoft, η οποία υποστηρίζει ότι ο όρος Metro ήταν απλά κωδική ονομασία και όχι επίσημη, ωστόσο ανάμεσα στις αλλαγές που περιμένουμε συμπεριλαμβάνεται και αλλαγή του ονόματος του interface που στο εξής, μάλλον θα αποκαλείται Mod.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

Leave A Reply