Στο στόχαστρο hackers η Yahoo

0

Θύμα κυβερνο-επίθεσης έπεσε για άλλη μία φορά η Yahoo, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ίδια εταιρεία. Σύμφωνα λοιπόν με αυτή την ανακοίνωση οι hackers προσπάθησαν να κάνουν είσοδο σε πολλούς λογαριασμούς email ταυτόχρονα και έχοντας υποκλέψει usernames και passwords.

Yahoo-Apple

Η Yahoo δεν ανακοίνωσε τον αριθμό των λογαριασμών που δέχτηκαν παραβιάσεις, ωστόσο στην ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι έχει ήδη κινηθεί νομικά προς την εξεύρεση των hackers. Εικάζεται ότι τα στοιχεία των ιδιοκτητών των λογαριασμών προήλθαν από άλλο site και όχι από το σύστημα της Yahoo. 

Εξ αντανακλάσεως του συμβάντος προκύπτει και μια πληροφορία-προτροπή προς τους χρήστες του internet, να μην χρησιμοποιούν τον ίδιο κωδικό σε περισσότερα από ένα sites, ει δε μη είναι εύκολο για τους hackers να συλλέξουν αυτά τα στοιχεία και να κάνουν παραβιάσεις και υποκλοπές δεδομένων. 

Πάντως η Yahoo ανακοίνωσε επίσης ότι θα εφαρμόσει πρόσθετα συστήματα ασφαλείας για τους χρήστες των υπηρεσιών της και των δεδομένων τους.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

Leave A Reply