H IBM επενδύει 1.2 δις δολάρια στο Cloud Computing

0

Η IBM σχεδιάζει να διαθέσει περισσότερα από 1,2 δισ δολάρια για να επεκτείνει την παγκόσμια παρουσία της στον τομέα cloud, δηγμιουργώντας ένα μεγαλύτερο δίκτυο cloud centers.

Φέτος, η IBM σχεδιάζει να προσφέρει υπηρεσίες cloud από 40 data center παγκοσμίως, σε 15 χώρες και πέντε ηπείρους, περιλαμβανομένων της Βόρειας Αμερικής, της Νότιας Αμερικής, της Ευρώπης, της Ασίας και της Αυστραλίας. Η IBM θα ανοίξει 15 νέα κέντρα διεθνώς, επεκτείνοντας την υφιστάμενη παγκόσμια παρουσία 13 διεθνών data center της SoftLayer και 12 της IBM. Μεταξύ των πιο πρόσφατων data center που θα αρχίσουν να λειτουργούν είναι της Κίνας, της πόλης της Ουάσινγκτον, του Χονγκ Κονγκ, του Λονδίνου, της Ιαπωνίας, της Ινδίας, του Καναδά, της Πόλης του Μεξικού και του Ντάλας. Με αυτή την ανακοίνωση, η IBM σχεδιάζει να έχει data center σε όλες τις σημαντικές γεωγραφικές τοποθεσίες και τα σημαντικά οικονομικά κέντρα, με σχέδια για επέκταση στη Μέση Ανατολή και την Αφρική το 2015.

Cloud computing

Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, η παγκόσμια αγορά cloud θα αναπτυχθεί φτάνοντας στα 200 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2020 ωθούμενη σε μεγάλο βαθμό από επιχειρήσεις και κρατικές υπηρεσίες που υλοποιούν υπηρεσίες cloud για τη διάθεση, την πώληση και την ανάπτυξη προϊόντων, τη διαχείριση της αλυσίδας εφοδιασμού τους και το μετασχηματισμό των επιχειρησιακών πρακτικών τους.

«Πέρυσι, η IBM πραγματοποίησε μια μεγάλη επένδυση, προσθέτοντας την εξαγορά της SoftLayer, έναντι 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στο υφιστάμενο, υψηλής αξίας, χαρτοφυλάκιo λύσεων cloud. Η τωρινή ανακοίνωση αποτελεί άλλο ένα μεγάλο βήμα στην προώθηση της διεθνούς επέκτασης της παρουσίας της IBM στον τομέα του cloud και στην παροχή βοήθειας στους πελάτες για το μετασχηματισμό τους.», δήλωσε ο Erich Clementi, επικεφαλής του τομέα IBM Global Technology Services

Οι νέες επενδύσεις που πραγματοποιεί η IBM στον εν λόγω τομέα θα προσφέρουν στους επιχειρηματικούς πελάτες τη δυνατότητα να τοποθετούν και να ελέγχουν τα δεδομένα τους σε παγκόσμια κλίμακα. Η IBM SoftLayer παρέχει στους πελάτες τη δυνατότητα να επιλέγουν το περιβάλλον και την τοποθεσία cloud που εξυπηρετεί καλύτερα τις επιχειρησιακές τους ανάγκες, προσφέροντας ορατότητα και διαφάνεια ως προς το πού βρίσκονται τα δεδομένα, καθώς και έλεγχο της ασφάλειας και της τοποθέτησης των δεδομένων.

«Ο ρυθμός διεθνούς επέκτασης της Cloudant ενισχύεται από τη δέσμευση αδιάλειπτης λειτουργίας που αναλαμβάνουμε έναντι των πελατών μας δήλωσε ο Derek Schoettle, Διευθύνων Σύμβουλος της Cloudant, εμπορικού συνεργάτη της ΙΒΜ.

«Το cloud αντιπροσωπεύει ένα αναπτυσσόμενο τομέα για επιχειρηματικές επενδύσεις,» δήλωσε η Ann Winblad, συνιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Hummer Winblad Venture Partners. «Επενδύοντας στο οικοσύστημα cloud, η IBM δεν διευκολύνει μόνο τις επιχειρήσεις να υιοθετήσουν το cloud και να ενισχύσουν την καινοτομία, αλλά βοηθά επίσης τις νέες εταιρείες κάθε μεγέθους να αναπτυχθούν ταχύτερα», δήλωσε η Winblad.

Η εξαγορά της SoftLayer

Η εξαγορά της SoftLayer αντιπροσωπεύει άλλη μια σημαντική επένδυση για τους πελάτες της IBM. Από την εξαγορά της, το 2013, η IBM SoftLayer έχει προσφέρει τις υπηρεσίες της σε σχεδόν 2.400 νέους πελάτες cloud. Μάλιστα, η IBM σχεδιάζει να καταστήσει τη SoftLayer τη βάση του εκτεταμένου χαρτοφυλακίου της cloud.

Πρόσφατα, η IBM πραγματοποίησε μια σημαντική επένδυση ιδρύοντας το  IBM Watson Group, μια νέα επιχειρηματική μονάδα με αποκλειστικό αντικείμενο την ανάπτυξη και εμπορία καινοτομιών γνωστικής τεχνολογίας και Big Data που παρέχονται μέσω cloud. Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, η IBM θα υλοποιήσει επίσης το Watson σε SoftLayer.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

Leave A Reply