Με πολύ χαμηλές -για τα δεδομένα της εποχής- ταχύτητες κινείται το internet στην Ελλάδα, ειδικά δεν αν σκεφτεί κανείς ότι η είναι τρεις φορές μικρότερη από ότι σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Mobile-Internet

Έρευνα της Akamai για την ταχύτητα του internet στη Γηραιά Ήπειρο κατατάσσει την Ελλάδα στην προτελευταία θέση, με τελευταία την Τουρκία. Σε αριθμούς, η μέση ταχύτητα του internet στην Ελλάδα είναι 4,6 Mbps, ενώ στην ευρωπαϊκή χώρα με το ταχύτερο  internet -που είναι η Ολλανδία- το internet  τρέχει με 12,1 Mbps.

Παράλληλα, η μέγιστη ταχύτητα στη χώρα μας αγγίζει τα 21,3 Mbps. Όσον αφορά την κατανομή των συνδέσεων, το 45% ξεπερνά τα 4 Mbps, ενώ μόλις το 2,9% προσφέρει ταχύτητες άνω των 10 Mbps.

Η έρευνα που έχει γίνει σχεδόν σε όλο τον πλανήτη καταδεικνύει τη Νότια Κορέα ως τη χώρα με το ταχύτερο internet, αφού εκεί η μέση ταχύτητα φτάνει τα 22.1 Mbps.

 


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

Leave A Reply