Η Lenovo εξαγοράζει τη Motorola από την Google έναντι 2.91 δισ. δολαρίων!

0

Η Motorola Mobilty αλλάζει χέρια και από την Google περνάει στην κινεζική Lenovo έναντι 2.91 δισ. δολαρίων σε ένα συνδυασμό μετρητών και μετοχών.

lenovo-google-agreement-640x426

Η Google θα συνεχίσει, ωστόσο, να διατηρεί την κυριότητα των περισσότερων πατεντών της Motorola, ενώ 2.000 πατέντες καθώς και άδεια χρήσης για τις υπόλοιπες θα περάσουν στα χέρια της Lenovo. Η αναλυτική συμφωνία περιλαμβάνει την πληρωμή 660 εκατ. δολαρίων σε μετρητά, 750 εκατ. δολαρίων σε μετοχές, με το υπόλοιπο 1.5 δισ. δολάρια να καταβάλλονται από τη Lenovo μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

“Η Lenovo έχει την τεχνογνωσία και την ιστορία ώστε να μετατρέψει τη Motorola σε έναν μεγάλο παίκτη για το οικοσύστημα του Android” δήλωσε σχετικά σχολιάζοντας την εξαγορά ο CEO της Google, Larry Page, συνεχίζοντας με τη σημείωση ότι “Η κίνηση αυτή θα επιτρέψει στη Google να αφιερώσει την ενέργειά της στην προώθηση της καινοτομίας μέσα στο οικοσύστημα του Android, προς όφελος των χρηστών smartphones όπου και αν βρίσκονται”.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Google είχε ολοκληρώσει την εξαγορά της Motorola Mobility που της κόστισε συνολικά 12.5 δισ. δολάρια το 2012, έχοντας βέβαια μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τις πατέντες της εταιρείας. Από τότε και έως σήμερα, το τμήμα συσκευών της εταιρείας ήταν ζημιογόνο σε κάθε μία από τις ανακοινώσεις τριμήνου που παρουσίαζε η Google, ενώ υπάρχουν αρκετές αναφορές ότι και οι πατέντες δεν έχουν φανεί στην εταιρεία τόσο χρήσιμες όσο αρχικά αναμενόταν.

Το τμήμα συσκευών της Motorola, ωστόσο -ειδικότερα τα Moto Χ και Moto G που παρουσίασε πρόσφατα η εταιρεία- φαίνεται να αποτελούν ένα ισχυρό όπλο για τη Lenovo ώστε να εισχωρήσει στην αμερικανική αγορά, για την οποία δεν είναι η πρώτη φορά που δείχνει ζωηρό ενδιαφέρον (ας θυμηθούμε τις προσπάθειες εξαγοράς και της Blackberry από την κινεζική εταιρεία).

Η Lenovo, η οποία το 2005 είχε προχωρήσει σε άλλη μία σημαντική εξαγορά του Thinkpad unit από την IBM και είναι πανίσχυρη στο κομμάτι των laptops, φιλοδοξεί με την εξαγορά της Motorola να ακολουθήσει μία αντίστοιχη πορεία και στο κομμάτι των κινητών τηλεφώνων.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Leave A Reply