Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου

Επίσκεψη του νέου Διευθ.Συμβούλου της Deutsche Telekom στον Αντώνη Σαμαρά

0

Την Ελλάδα επέλεξε για την πρώτη του επίσκεψη σε εταιρεία του ομίλου εκτός Γερμανίας ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Telekom (DT) Timotheus Höttges ο οποίος συναντήθηκε το απόγευμα σήμερα με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά συνοδευόμενος από την Claudia Nemat, μέλος του συμβουλίου διοίκησης της DT για την Ευρώπη και την Τεχνολογία και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΤΕ Μιχάλη Τσαμάζ. 

Hoettges

Νωρίτερα ο επικεφαλής του γερμανικού ομίλου μίλησε σε περίπου 400 στελέχη του ΟΤΕ και δεν παρέλειψε να εξάρει το έργο των ανθρώπων του Οργανισμού. Όπως μεταξύ άλλων είπε, ο κύριος στόχος του, είναι να γίνει ο όμιλος DT ο κορυφαίος παρόχος τηλεπικοινωνιών έως το 2020. Πρόσθεσε, αναφερόμενος στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του δανεισμού ότι ο ΟΤΕ κατάφερε να είναι ανεξάρτητος και να μην στηρίζεται στην χρηματοδότηση του γερμανικού ομίλου.

«Ας εργαστούμε μαζί για να αναπτύξουμε την Deutsche Telekom, ως τον μεγαλύτερο πάροχο τηλεπικοινωνιών στην Ευρώπη με τον ΟΤΕ ως ένα ισχυρό θεμέλιο λίθο» σημείωσε συγκεκριμένα ο κ. Höttges, και κατέληξε λέγοντας ότι ένα μεγάλο ευχαριστώ αξίζει στους εργαζόμενους και την ομάδα των στελεχών με επικεφαλής τον Μιχάλη Τσαμάζ.

Από την πλευρά της η κα. Nemat πρόσθεσε πως ο μακροπρόθεσμος στόχος είναι η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου πανευρωπαϊκού δικτύου κινητής τηλεφωνίας και δίκτυα σταθερής τηλεφωνίας που θα βασίζονται σε All IP».

Ο επικεφαλής του γερμανικού ομίλου δεν παρέλειψε επίσης να μιλήσει θετικά για την Ελλάδα λέγοντας ότι «αξίζει μεγάλο σεβασμό για την σημαντική πρόοδο που έχει σημειώσει όσο αφορά τη μεταρρύθμιση της οικονομίας της σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα».

Στη συνάντηση στο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τη στρατηγική που εφαρμόζει ο όμιλος Deutsche Telekom για την ανάπτυξη των τηλεπικοινωνιών σε διεθνές επίπεδο, καθώς και για τα σχέδια περαιτέρω ανάπτυξης του ομίλου ΟΤΕ στην Ελλάδα με την υλοποίηση επενδύσεων 1,2 δισ. ευρώ τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Εκτενώς συζητήθηκε και ο επιτυχής μετασχηματισμός του ΟΤΕ από πρώην κρατικό μονοπώλιο σε μια ανταγωνιστική εταιρεία υψηλών επιδόσεων, καθώς και οι 1.000 νέες θέσεις εργασίας που δημιούργησε ο ΟΤΕ μέσα σε 12 μήνες, σε συνέχεια των επιτυχημένων προγραμμάτων οικειοθελούς αποχώρησης που πραγματοποίησε.

Μετά τη λήξη της συνάντησης ο Πρωθυπουργός δήλωσε: «Σε μία περίοδο που δίνεται μεγάλη έμφαση στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας, μας ικανοποιεί ιδιαίτερα η έμπρακτη εμπιστοσύνη που καταδεικνύει στην ελληνική οικονομία ένας μεγάλος, διεθνής όμιλος, όπως η Deutsche Telekom. Επενδύσεις σαν αυτές της Deutsche Telekom και του ΟΤΕ στην Ελλάδα πάνε τη χώρα μπροστά, δημιουργώντας τις υποδομές για τη νέα ψηφιακή εποχή. Η επένδυση στις νέες τεχνολογίες και στην καινοτομία είναι ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης, ως κινητήρια δύναμη για την προώθηση της επιχειρηματικότητας και για την προσέλκυση πρωτογενών και δευτερογενών επενδύσεων.»

Ο κ. Höttges υπογράμμισε: «Κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας είχα την ευκαιρία να επιβεβαιώσω στον Έλληνα πρωθυπουργό την αταλάντευτη εμπιστοσύνη της Deutsche Telekom στις προοπτικές του Ομίλου ΟΤΕ και της χώρας. Ο ΟΤΕ αποτελεί για εμάς μια επένδυση στρατηγικής σημασίας, με μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Έχει επιτύχει το λειτουργικό μετασχηματισμό του σε μια εταιρεία υψηλών επιδόσεων με υγιή χρηματοοικονομικά και χαμηλό δανεισμό. Προχωρά σε επενδύσεις 1,2 δισ. ευρώ και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας που στηρίζουν την ανάπτυξη. Συγχαίρω τους Έλληνες συναδέλφους για την εξαιρετική τους δουλειά».

Η όλη επίσκεψη και τα λεγόμενα του επικεφαλής δίνουν τέλος στο σενάριο που θέλει την DT να αποχωρεί από την Ελλάδα. Ωστόσο με ενδιαφέρον αναμένεται να γίνει γνωστό το επόμενο διάστημα αν στην ατζέντα της συζήτησης με την κυβέρνηση υπάρχει η εξαγορά από τη γερμανική εταιρεία του 10% που συνεχίζει να έχει το δημόσιο (και τα ασφαλιστικά ταμεία) στον ΟΤΕ, καθώς και ένα άλλο σενάριο (κυρίως χρηματιστηριακών κύκλων) που θέλει το 10% αυτό να το αγοράζει η ίδιος ο Οργανισμός και στη συνέχεια να προχωρά σε διαγραφή των μετοχών που αντιστοιχούν στο ποσοστό αυτό.

Share.

Leave A Reply