Η Νότια Κορέα ετοιμάζει internet 5G

0

Αποφασισμένη να διατηρήσει την πρωτιά που τη θέλει τη χώρα με τις ταχύτερες συνδέσεις internet στον κόσμο δηλώνει η Νότια Κορέα, που αυτή την περίοδο ετοιμάζει μία ακόμη ιντερνετική επανάσταση.

internet-small

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Επιστημών της χώρας, σύντομα θα είναι διαθέσιμο το δίκτυο  internet πέμπτης γενιάς (5G) το οποίο θα προσφέρει ακόμη μεγαλύτερες ταχύτητες και φυσικά θα είναι ασύρματο.

Το νέο δίκτυο των 5G θα δίνει τη δυνατότητα για download 800 megabyte σε 1 δευτερόλεπτο τη στιγμή που το σημερινό δίκτυο 4G χρειάζεται για αντίστοιχη ποσότητα δεδομένων 40 δευτερόλεπτα.

Η δαπάνη για την κατασκευή του δικτύου 5G θα φτάσει το 1,5 εκ. δολάρια.

Ο πληθυσμός της Νότιας Κορέας χρησιμοποιεί smartphones σε ποσοστό 78% ενώ το ίδιο ποσοστό για την ηλικιακή ομάδα 18-24 φτάνει το 97% (σ.σ. η Νότια Κορέα έχει πληθυσμό 50.000.000 κατοίκων)


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

Leave A Reply