Ζητούνται ράμπο του Internet παγκοσμίως

0

Σε ανησυχητικά συμπεράσματα καταλήγει έρευνα της Cisco που βλέπει το φως της δημοσιότητας και αφορά την ασφάλεια του internet και την προστασία των σελίδων και των δεδομένων από τους hackers. 

Android-malware

Οι κυβερνο-επιθέσεις έχουν πάρει πλέον τη μορφή οργανωμένων και πολύπλοκων επιχειρήσεων καταστροφής σε δεδομένα και βάσεις δεδομένων ιδιωτικών και δημόσιων φορέων. Στόχος των hackers έχουν γίνει πλέον οι υποδομές και όχι οι μεμονωμένες σελίδες, ενώ λόγω της αλματώδους αύξησης της τεχνολογίας σε επίπεδο συσκευών (αύξηση της διείσδυσης των Tablets και των Smartphones) έχουν ανοίξει ακόμη περισσότερες κερκόπορτες.

Παράλληλα η ανάπτυξη της τεχνολογίας Cloud έχει μεγαλώσει το εύρος των πιθανών στόχων, αφού στο υπολογιστικό νέφος διακινούνται συνεχώς περισσότερα data τα οποία “προκαλούν” τους hackers.

Tα συνολικά τρωτά σημεία και οι απειλές έφτασαν τα υψηλότερα επίπεδα από τη στιγμή που ξεκίνησε η αρχική καταγραφή το Μάιο του 2000. Τον Οκτώβριο του 2013, ο συγκεντρωτικός ετήσιος συνολικός αριθμός συναγερμών σημείωσε αύξηση 14% από το 2012.

Ένα από τα πιο σημαντικά ευρήματα της έρευνας, τέλος, είναι το γεγονός ότι η ανάπτυξη της Τεχνολογίας έχει ξεπεράσει τους ανθρώπους, αφού εντοπίζεται μεγάλη έλλειψη τεχνικών ασφαλείας του Internet σε όλον τον κόσμο. Σύμφωνα με την έρευνα χρειάζεται άμεσα να βρεθούν 1.000.000 τεχνικοί για να ανακόψουν τις ορέξεις των hackers. 

Share.

Leave A Reply