Η Vodafone με 6,5% στο μετοχικό κεφάλαιο της Forthnet

0

vodafone-logo

Τη συμμετοχή της Vodafone στο μετοχικό κεφάλαιό της ανακοινωσε σήμερα μετά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου η Forthnet.

Η Vodafone από την πλευρά της επιβεβαίωσε τη συμμετοχή της στο μετοχικό κεφάλαιο της Forthnet με μια λιτή και γενικόλογη ανακοίνωση: «Η απόκτηση της συμμετοχής στη Forthnet εντάσσεται στο πλαίσιο των γενικότερων επενδύσεων της εταιρίας, διευρύνοντας τις στρατηγικές της επιλογές στην παροχή ενοποιημένων επικοινωνιών.»

Το ποσοστό της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας στη Forthnet είναι 6,51% και ισοδυναμεί με 7.162.751 μετοχές, με αντίστοιχα δικαιώματα ψήφου.

Η εκτίμηση που κυριαρχεί είναι πως η Vodafone έχει συνάψει κάποιου είδους συμφωνία με τον βασικό μέτοχο της Forthnet, την αραβική Emirates InternationalTelecommunications (ΕΙΤ). Όμως, το πιθανότερο είναι ότι το μέλλον της Forthnet θα καθοριστεί στις διαπραγματεύσεις που θα ακολουθήσουν μεταξύ των αράβων και της Vodafone, αλλά και μεταξύ των αράβων και της Wind, η οποία κατέχει το 32,3% της εισηγμένης.

Θεωρείται προφανές ότι η Vodafone εισήλθε στο μετοχικό κεφάλαιο της Forthnet, σε μια πρώτη φάση, για να εμποδίσει τη Wind να γίνει νούμερο 2 στην τηλεπικοινωνιακή αγορά επιδιώκοντας παράλληλα να συμμετέχει ενεργά στις εξελίξεις. Μέρος της αγοράς εκτιμά ότι αυτό που κυρίως επιδιώκει η Vodafone είναι μια εμπορική συμφωνία με τη Forthnet, όπως αυτή που διατηρεί με τη hellas online και έτσι είναι σε θέση να δίδει και σταθερή τηλεφωνία. Με τη Forthnet αποκτά πρόσβαση και σε τηλεοπτικό περιεχόμενο. Το ερώτημα είναι αν η Wind θα επιτρέψει μια τέτοια εξέλιξη.

Share.

Leave A Reply