Συνάντηση Μητσοτάκη-Χριστοφιλοπούλου-Kroes

0

Με την Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρμόδια για τις ψηφιακές τεχνολογίες και αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Νέλι Κρουζ, συναντήθηκαν σήμερα, 9 Ιανουαρίου, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης και η Υφυπουργός, Εύη Χριστοφιλοπούλου.

upourgeio_dioikitikis_240820841

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην επίσπευση, στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε., της επεξεργασίας του σχεδίου κανονισμού για τις ασφαλείς ηλεκτρονικές συναλλαγές πολιτών και επιχειρήσεων με τις δημόσιες υπηρεσίες.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης θέματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, ανοιχτών δεδομένων και ανοιχτής διακυβέρνησης. Ειδικότερα, η πολιτική ηγεσία του ΥΔΜΗΔ ανέλυσε στην Επίτροπο τη στρατηγική του Υπουργείου για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, που στοχεύει:

  • στην προσφορά ολοκληρωμένων ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς τους πολίτες και επιχειρήσεις
  • στη μείωση διοικητικών βαρών
  • στη μεγαλύτερη διαφάνεια στο Δημόσιο

Η στρατηγική περιλαμβάνει δράσεις όπως το Ενιαίο Σύστημα Εξυπηρέτησης Πολιτών, το Ενιαίο Σύστημα Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού, τη συμμετοχή των Μητρώων Φορέων και δράσεων άλλων Υπουργείων (δημογραφικά, φορολογικά, οικονομικά, ασφαλιστικά, κτλ).

Αναγκαίες προϋποθέσεις  για την εκτέλεση της εν λόγω στρατηγικής αποτελούν η αναθεώρηση του σχετικού θεσμικού πλαισίου και η προετοιμασία της νέας Προγραμματικής Συμφωνίας 2014-2017, καθώς και η αναθεώρηση δομών και διαδικασιών για την ταχύτερη απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων. 


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Leave A Reply