Φεύγει από τις ΗΠΑ η Huawei, λόγω “ευθιξίας”

0

Την έξοδο της από την αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ετοιμάζει η Huawei. Η πληροφορία έρχεται από τα χείλη του Διευθύνοντος Σύμβουλος της ασιατικής εταιρίας Ren Zhengfe. Ο λόγος που κάνει την εταιρεία να σχεδιάζει την έξοδο είναι οι αλλεπάλληλες κατηγορίες που έχει δεχθεί από την αμερικανική κυβέρνηση ότι την κατασκοπεύει. 

huawei

Οι πωλήσεις της ασιατικής εταιρείας κινούνται σε πολύ καλά επίπεδα όχι μόνο στην Αμερική, αλλά παγκόσμια. Προς το παρόν όμως δεν έχει αποσαφηνιστεί αν θα διακόψει της πωλήσεις κινητής τηλεφωνίας ή του τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού ή και των δύο.

Πάντως η Βουλευτική Επιτροπή Πληροφοριών των ΗΠΑ έχει κατηγορήσει ευθέως την Huawei για εμπλοκή σε θέματα κατασκοπείας, με την ηγεσία της εταιρείας να υποστηρίζει ότι οι έρευνες που επικαλείται η ΒΕΠ για να αποδείξει την “ενοχή” της, είναι εικονικές.

Στο background της συζήτησης, ωστόσο, υπάρχουν κι αυτοί που θεωρούν αναμενόμενο ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα κατηγορούσε κάποια στιγμή τη Huawei καθώς ο CEO της είναι μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας και η ιδιότητα του αυτή, είναι ικανή για να τροφοδοτήσει πολλά σενάρια “συνωμοσίας’.

Share.

Leave A Reply