Άμεση γίνεται η συμμετοχή της Wind στη Forthnet

0

Άμεσα κάτοχος και του 27,04% της Forthnet είναι πλέον η Wind η οποία εξάσκησε νωρίτερα το δικαίωμά της να αγοράσει από την Zesmero Lim (θυγατρική της Fine Life Group) το ποσοστό αυτό.

Wind-forthnet

Το συνολικό ποσοστό της Forthnet που κατέχει η Wind φθάνει πλέον το 32,3% και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα εξασκήσει στο ακέραιο τα δικαιώματά της στην αύξηση κεφαλαίου που βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν αποκλείεται να αγοράσει και τυχόν αδιάθετα δικαιώματα από τη διασπορά.

Η Wind με την κίνησή της αυτή ενίσχυσε περαιτέρω τη θέση της έναντι του μεγαλομετόχου της Forthnet δηλαδή της Emirates International Telecommunications (ΕΙΤ) με το 41%. Το ποσοστό της είναι ικανό να θέσει βέτο για οποιοδήποτε σοβαρό θέμα που θα προκύψει και διαφωνεί.

Η εξαγορά του 27,04% (3.503.073 μετοχές) έγινε μέσω του Χρηματιστηρίου και με τιμή ανά μετοχή 1,4055 ευρώ, δηλαδή υψηλότερη κατά περίπου 27,7% από αυτήν της εξαγοράς του πακέτου, το περασμένο Ιούλιο, από την Zesmero (1,1 ευρώ ανά μετοχή). Με άλλα λόγια μόνο χθες η Wind διέθεσε για τη Forthnet   4,923 εκατ. ευρώ. Η τιμή της μετοχής της έκλεισε χθες στα 0,504 ευρώ.

Η Wind σταδιακά είχε εξαγοράσει και ποσοστό 5,26% από το Χρηματιστήριο. Να σημειωθεί πάντως ότι δεν έχει την υποχρέωση δημόσιας πρότασης αν ξεπεράσει το 33%, εφόσον υπάρχει άλλος μέτοχος με ποσοστό 41%, η Emirates International Telecommunications (ΕΙΤ).

Σύμφωνα με πηγές από την Wind η εξαγορά του 27,04% τώρα και όχι τον ερχόμενο Ιούλιο προβλέπονταν στη συμφωνία με τη Zesmero και έγινε για πρακτικούς λόγους προκειμένου η Wind να συμμετέχει  στην αύξηση κεφαλαίου. Συγκεκριμένα στη συμφωνία υπήρχε όρος ότι το call option έχει μεν ισχύ από 18 Ιουλίου 2014, μπορούσε όμως να ασκηθεί άμεσα εφόσον προχωρούσε η αύξηση κεφαλαίου της Forthnet.

Για να φθάσει ωστόσο στο επιθυμητό αποτέλεσμα η Wind – στη συγχώνευση με την Forthnet – χρειάζεται να λάβει αποφάσεις η ΕΙΤ.  Με βάση τις διαθέσιμες πληροφορίες η αραβικών συμφερόντων μέτοχος της Forthnet δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά της και η στάση της ερμηνεύεται ως διάθεση να παραμείνει στην ελληνική εταιρεία τουλάχιστον για ακόμη μερικούς μήνες. Πιθανότατα προσδοκά σε αύξηση της αξίας της Forthnet από τα χαμηλά επίπεδα σήμερα, καθώς, μεταξύ άλλων, μετά την αύξηση κεφαλαίου θα ανοίξει ο δρόμος και για την αναχρηματοδότηση του δανεισμού της.

Από χθες στο μεταξύ οι μετοχές της Forthnet διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην αύξηση (αποκοπή δικαιώματος), ενώ η περίοδος άσκησης των Δικαιωμάτων Προτίμησης έχει οριστεί από 10/12/2013 έως και την 24/12/2013.

 

Share.

Leave A Reply