Η FCC μετράει την ταχύτητα του Mobile Broadband

0

Τις ταχύτητες τις οποίες προσφέρουν οι πάροχοι ασύρματων υπηρεσιών στην Αμερική θα μετρήσει με ειδικό application η FCC. Το πρόγραμμα της Federal Communication Commisin σχεδιάστηκε πριν από ένα χρόνο περίπου και στοχεύει στην μέτρηση των ταχυτήτων του mobile broadband κάθε εταιρείας.

grecovery

Το application, που έχει σχεδιαστεί για τεχνολογίες Android αλλά λειτουργεί και σε περιβάλλοντα Blacberry, Windows και iPhone μετράει την ταχύτητα με την οποία γίνονται τα uploads και τα downloads στα κινητά τηλέφωνα, για να αποδείξει τελικά αν η ταχύτητα που υποστηρίζουν ότι παρέχουν οι πάροχοι είναι η πραγματική.

Στο project  έχουν δηλώσει οτι θα συνεργαστούν και οι 4 μεγαλύτεροι πάροχοι ασύρματων δικτύων των Ηνωμένων Πολιτειών και ο στόχος του είναι αφενός να δώσει στους χρήστες την πραγματική εικόνα του δικτύου που χρησιμοποιούν και αφετέρου να αποδείξει κατά πόσο οι πάροχοι είναι είναι ειλικρινής σε αυτά που υποστηρίζουν ότι παρέχουν.

Ο έμμεσος στόχος του project είναι να δώσει και μια ώθηση στην ανταγωνιστικότητα της τηλεπικοινωνιακής αγοράς, αφού τα αποτελέσματα θα είναι άμεσα  και οι διαφορές των παρόχων ευθέως συγκρίσιμες.

Share.

Leave A Reply