Το Android έφτασε τους 1 δις χρήστες

0

android

Το φράγμα του ενός δισεκατομμυρίου χρηστών έσπασε το Android ακολουθώντας τα Windows και το Facebook. Ωστόσο, αυτό που κάνει το επίτευγμα ξεχωριστό είναι το γεγονός ότι η τεχνολογία Αndroid συγκέντρωσε αυτό των αριθμό χρηστών, αν και είναι μόλις 5 ετών!

Στη δεύτερη θέση της λίστας έρχεται το iOS (που υποστηρίζεται από την Apple) με 700.000.000 χρήστες και ηλικία 5,5 ετών- οι αναλυτές εκτιμούν ότι σύντομα θα σπάσει και εδώ το φράγμα του δισεκατομμυρίου. Αξίζει να σημειωθεί δε, ότι τελικά οι τελευταίοι έσονται πρώτοι, αφού οι γηραιότερες πλατφόρμες στερούνται χρηστών, έναντι των νεότερων.

chart

Τα στοιχεία προκύπτουν από έρευνα που δημοσιοποίησε η Asymco και η οποία κατατάσσει τις πλατφόρμες ανάλογα με το χρόνο ζωής τους και τον αριθμό χρηστών που έχουν συγκεντρώσει.

Πάντως, αν και το Android χαρακτηρίζεται “success story” υπάρχουν αναλυτές, όπως ο H. Dediu που εκφράζουν ανησυχίες για την αξιοπιστία του κοινού του, παρά τη μεγάλη του απήχηση.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

Leave A Reply