Μ.Τσαμάζ: Εχθρικό προς τις επενδύσεις το ρυθμιστικό μοντέλο

0

Michael Tsamaz (2)appr

Στο μοντέλο που χρησιμοποιεί η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) για τη ρύθμιση του ΟΤΕ αναφέρθηκε για άλλη μια φορά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Μιχάλης Τσαμάζ, μιλώντας στους αναλυτές με την αφορμή της δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων 9μήνου.

Όπως είπε «το μοντέλο του ρυθμιστή δεν ευνοεί τις επενδύσεις.  Αν αυξήσουμε τις επενδύσεις για να ανανεώσουμε το δίκτυο στις γειτονιές η ΕΕΤΤ θα μας ζητήσει να αυξήσουμε τις τιμές στους καταναλωτές. Αντί να έχουμε ένα φιλικό στις επενδύσεις μοντέλο ρύθμισης έχουμε ακριβώς το αντίθετο. Όσο περισσότερο επενδύουμε τόσο ανεβαίνουν και οι τιμές. Αυτό πρέπει να αλλάξει.»

Ο επικεφαλής του ΟΤΕ ρωτήθηκε για την επικείμενη νέα εθελουσία έξοδο και είπε ότι μελετώνται οι τελευταίες λεπτομέρειες και ότι σχετίζεται με τις αποφάσεις της Πολιτείας και πρόσθεσε πως πιθανότατα να υπάρξουν ανακοινώσεις την επόμενη εβδομάδα. Με το νέο πρόγραμμα εκτιμάται ότι θα προχωρήσουν περί τους 1.000 με 1.100 εργαζόμενους.

Η διοίκηση του ΟΤΕ ρωτήθηκε επίσης από τους αναλυτές αν την ενδιαφέρει το champion league (πρωτάθλημα πρωταθλητριών της Ευρώπης). Ο εκτελεστικός γενικός διευθυντής Ζαχαρίας Πιπερίδης είπε ότι τον Οργανισμό τον ενδιαφέρει το καλό τηλεοπτικό περιεχόμενο, ωστόσο, τα δικαιώματα τα έχει η Nova μέχρι και το 2014, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί πως πρόθεση του ΟΤΕ είναι να διεκδικήσει τη μετάδοση τουchampion league από την συνδρομητική του τηλεόραση.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Leave A Reply