Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου

Ήρθε το Ultra High Definition

0

Την ώρα που στην Ελλάδα εκφράζονται σοβαρές αμφιβολίες για τις εξαγγελίες Σαμαρά περί δωρεάν wi-fi παντού, σε ένα χρόνο από τώρα, στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στη Μεγάλη Βρετανία γεννιέται ένας νέος τρόπος μετάδοσης online video, που λέγεται Ultra High Definition.

ultra_high

To σήμα Ultra High Definition ή αλλιώς 4Κ παρέχει τέσσερις φορές υψηλότερη ανάλυση εικόνας σε σχέση με το Full High Definition και ήδη οι πρώτες εκπομές έχουν γίνει από τη συνδρομητική πλατφόρμα Netflix.

Ο κύκλος της συζήτησης τώρα περιστρέφεται γύρω από το πόσοι τελικά θα καταφέρουν να έχουν πρόσβαση σε video 4K αφού απαιτεί πολύ γρήγορο ίντερνετ  -για τα ισχύοντα δεδομένα- που διαθέτουν μόνο ορισμένοι μεγάλοι οργανισμοί και ελάχιστα νοικοκυριά. Για να δει κάποιος video 4K χωρίς προβλήματα, πρέπει να διαθέτει σύνδεση ίντερνετ περίπου 100Mbps.

Και ενώ ήδη είναι πολλοί αυτοί που αμφισβητούν την επιτυχία του εγχειρήματος, οι ειδικοί της πλατφόρμας επιφυλάσσονται να δώσουν την οριστική τους απάντηση σε ένα χρόνο από σήμερα. Μέσα σε αυτό το διάστημα εκτιμούν ότι θα έχουν τελειοποίησει τη μέθοδο συμπίεσης δεδομένων εικόνας, ώστε να επιτύχουν τη μείωση του όγκου των δεδομένων και να πετύχουν τελικά ευρεία μετάδοση του σήματος 4Κ.

Share.

Leave A Reply