Η μεγαλύτερη αμερικανική εταιρεία τηλεφωνίας, η AT&T Inc, προετοιμάζει το έδαφος για εξαγορά της Vodafone Group Ltd, μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο ανθρώπους που παρακολουθούν τις διαβουλεύσεις.

attvodafone

Οι δύο εταιρείες δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη επίσημες διαπραγματεύσεις, ωστόσο ήδη η AT&T εξετάζει ποια στοιχεία του ενεργητικού της Voddafone θα μπορούσε να διατηρήσει μετά την εξαγορά και ποια θα μπορούσαν να εξαγοραστούν από άλλους.

Η συγχώνευση των δύο εταιρείων θα μπορούσε να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών του κόσμου, ωστόσο αυτή δεν είναι η πρώτη φόρα που η ΑΤ&Τ Ιnc επιχειρεί να εξαγοράσει κάποια εταιρεία. Νωρίτερα, μέσα στο 2013, είχε προσεγγίσει τη Verizon Communication Inc, η οποία όμως είχε απορρίψει την αμερικανική πρόταση, ως «πολύ σύνθετη» και πιθανολογώντας ότι θα καθυστερούσε τη δική της εξαγορά του μεριδίου της Vodafone στην Verizon Wireless (στην οποία η Vodafone κατέχει το 45% και για το οποίο η Verizon Communications προσφέρει 130 δισ $).

H AT&T εκτιμάται ότι θα ανακοινώσει την πρόθεσή της στις αρχές του 2014, οπότε υπολογίζεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί και η πώληση του μεριδίου της Vodafone στη Verizon Communications Inc.

Οι πληροφορίες δεν σχολιάστηκαν από κανέναν εκπρόσωπο είτε της μίας, είτε της άλλης εταιρείας, ωστόσο το Bloomberg, επικαλούμενο καλά πληροφορημένες πηγές, υποστηρίζει ότι ο CEO της Vodafone Group Ltd, Vittorio Colao βλέπει θετικά το ενδεχόμενο της εξαγοράς, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Ταυτόχρονα είναι δεδηλωμένο το ενδιαφέρον της AT&T Inc για την ευρωπαϊκή αγορά, όπου το mobile broadband κερδίζει περισσότερο έδαφος, απ’ ότι στις ΗΠΑ. Αυτό που πρέπει να επισημανθεί όμως, είναι ότι η ΑΤ&Τ Inc ενδιαφέρεται κυρίως για το ευρωπαϊκό δίκτυο της Vodafone και πολύ λιγότερο για το αντίστοιχο της Αφρικής ή της Ασίας.

Η συγχώνευση των εταιρειών, που μπορεί να δημιουργήσει μια εταιρεία τηλεπικοινωνιών με 500.000.000 συνδρομητές και που θα μπορεί να κάθεται στο ίδιο τραπέζι συνομιλιών με τη Google ή την Apple, ενδεχομένως να προκαλέσει την αντίδραση της βρετανικής κυβέρνησης, η οποία ωστόσο δεν έχει τόσο ξεκάθαρο νομικό πλαίσιο ώστε να αποτρέψει τη Vodafone από το να εγκαταλείψει την έδρα της στο Λονδίνο.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

Leave A Reply