Στα πρόθυρα εξαγοράς η Blackberry έναντι 4,7 δισ. δολ.

0

BB Sold

Στον απόηχο των συντριπτικών αποτελεσμάτων που αναμένονται από την Blackberry και αναμένουν κολοσσιαίες ζημιές που αγγίζουν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια, η επιτροπή του Διοικητικού Συμβουλίου που εξετάζει τα σχέδια διάσωσης της εταιρίας, φαίνεται να αποδέχεται τη μη δεσμευτική πρόταση εξαγοράς της Blackberry από κοινοπρακτικό σχήμα με επικεφαλής την καναδική ασφαλιστική εταιρεία Fairfax Financial Holdings.

Το τίμημα διαμορφώνεται σε 4,7 δισ. δολ., που σημαίνει χρηματιστηριακή αξία 9 δολαρίων ανά μετοχή. Θυμίζουμε ότι η τιμή της μετοχής της εταιρείας είχε φθάσει έως το υψηλό των 148 δολαρίων τον Ιούνιο του 2008, όταν οι συσκευές της αποτελούσαν ακόμη την πρώτη επιλογή για τους επαγγελματίες. Μάλιστα, μόλις το φετινό Αύγουστο μία ψύχραιμη εκτίμηση, έφερνε τη Blackberry να αποτιμάται κοντά στα 12 δισεκατομμύρια δολάρια, που προέκυπτε από το άθροισμα των αποτιμήσεων του Blackberry Enterprise Server, το σύνολο των ευρεσιτεχνιών και τη χρηματιστηριακή της αποτίμηση.

Χθες, η τιμή της έκλεισε στο χρηματιστήριο του Nasdaq στα 8,82 δολάρια, κάτω από αυτή που πρότεινε η Fairfax, δείχνοντας ότι η αγορά δεν πιστεύει ότι θα υπάρξουν άλλες προσφορές. Η BlackBerry έχει προθεσμία έως τις 4 Νοεμβρίου να αναζητήσει καλύτερες προσφορές, τις οποίες ο όμιλος της Fairfax έχει το δικαίωμα να καλύψει.

Ο όμιλος αναζητά χρηματοδότηση από την Bank of America Merrill Lynch και την BMO Capital Markets για να ολοκληρώσει τη συμφωνία και έχει προθεσμία έως τις 4 Νοεμβρίου να ολοκληρώσει τον οικονομικό έλεγχο της BlackBerry. Η τελευταία δεν ανέφερε σε ανακοίνωσή της τα ονόματα των μελών της κοινοπραξίας υπό τη Fairfax, αν και πολλοί θεωρούν ότι θα συμμετέχουν πιθανόν οικονομικά εύρωστα καναδικά ασφαλιστικά ταμεία. Ο διευθύνων σύμβουλος της Fairfax κ. Πρεμ Γουάτσα περιγράφεται συχνά ως ο Καναδός Γουόρεν Μπάφετ.

Share.

Leave A Reply