Άλλαξε χέρια το 26% της Forthnet

0

Αποχώρησε από τη Forthnet το ολλανδικό επενδυτικό κεφάλαιο Cyrte Investments, πουλώντας σήμερα το 25,73% του μετοχικού κεφαλαίου της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας μέσω του Χρηματιστηρίου.

forthnet_financials

Η συναλλαγή έγινε με σημαντικό premium και στην τιμή των 1,10 ευρώ ανά μετοχή (η τιμή της μετοχής της Forthnet  κατά το άνοιγμα του Χρηματιστηρίου σήμερα ήταν 0,650 ευρώ ανά μετοχή και η τιμή στο κλείσιμο 0,717 ευρώ). Το σύνολο της συναλλαγής είναι στα 3,666 εκατ. ευρώ.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό ποιος είναι ο αγοραστής. Πληροφορίες που έφεραν να αγοράζει το ποσοστό της Forthnet εταιρεία συμφερόντων του Πάνου Γερμανού ή του Σωκράτη Κόκκαλη διαψεύδονται.

Η μεταβίβαση του 25,73% της Forthnet και μάλιστα με premium χαρακτηρίζεται θετικό γεγονός και υπό προϋποθέσεις «καταλύτης εξελίξεων». Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο ποιος είναι ο αγοραστής και κυρίως στο αν ο σχεδιασμός που έχει ο νεοεισερχόμενος στην τηλεπικοινωνιακή εταιρεία σχετίζεται με την ενοποίηση (consolidation) της τηλεπικοινωνιακής αγοράς.

Οι διαψεύσεις στις φήμες που κυκλοφόρησαν μετά την ανακοίνωση της συναλλαγής δεν συνηγορούν ευθέως σε κάτι τέτοιο, ωστόσο η πιθανότητα δεν μπορεί και να αποκλειστεί. Απίθανο θεωρείται αγοραστής να είναι ο βασικός μέτοχος της Forthnet, δηλαδή η αραβικών συμφερόντων Forgendo η οποία κατέχει το 41,27%.

Ο πωλητής, το επενδυτικό κεφάλαιο Cyrte Investments αποτελούσε παθητικό επενδυτή χωρίς συμμετοχή στη διοίκηση της εταιρείας, ενώ είχε καταστήσει σαφές πως δεν θα συμμετείχε στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της συνολικά κατά περίπου 30 εκατ. ευρώ η οποία είχε αποφασιστεί πέρσι τον Αύγουστο, χωρίς να έχει ακόμα υλοποιηθεί. Τυπικά η αύξηση κεφαλαίου θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου, οπότε η εξέλιξη που σημειώθηκε έχει ένα επιπλέον ενδιαφέρον γιατί δημιουργεί προσδοκίες πως η αύξηση θα έχει μεγαλύτερη επιτυχία.

Στελέχη της Forthnet σημείωναν στο infocom.gr  πως «αναμένουν τις επίσημες ανακοινώσεις αναφορικά με τον αγοραστή» και πρόσθεταν ότι η κινητικότητα σε μετοχικό επίπεδο, σε αυτή τη συγκυρία, συνιστά θετική εξέλιξη και καταδεικνύει τις προοπτικές της Forthnet.

 

Σημειώνεται πως η εν λόγω τηλεπικοινωνιακή εταιρεία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την αναχρηματοδότηση του δανεισμού της (περίπου 320 εκατ. ευρώ) και οι πληροφορίες αναφέρουν πως είναι θέμα ημερών να ολοκληρωθούν. Πρόσφατα ανακοίνωσε την επέκταση του συμβολαίου της με την  SuperLeague για άλλα δύο χρόνια (2016 – 2017).

Share.

Leave A Reply