Συναινετικό κλίμα μεταξύ Google-Apple

0

 

eric-schmidt-tim-cook

Παρά τον έντονο ανταγωνισμό μεταξύ Apple και Google και τις τεταμένες σχέσεις μεταξύ των δύο εταιριών τα τελευταία χρόνια μετά την είσοδο της Google στον χώρο των smartphones με το λειτουργικό σύστημα Android, φαίνεται ότι έχει πλέον επικρατήσει ένα συναινετικό κλίμα στις σχέσεις τους. Αυτό διαφαίνεται από τις πρόσφατες δηλώσεις του Eric Schmidt, πρώην CEO της Google και νυν πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου, στο Reuters, ο οποίος αναφέρει ότι οι δύο εταιρείες έχουν «πολλές συναντήσεις συζητώντας επαγγελματικά θέματα από μια μεγάλη λίστα ζητημάτων». Ο Schmidt ανέφερε ότι πρόκειται για «δύο υπερήφανες, καλά διοικούμενες και διαφορετικές εταιρείες» χωρίς να προβεί σε περισσότερες λεπτομέρειες για το ύφος των συζητήσεων.

Από πέρυσι, και πάλι από το Reuters, είχε γίνει γνωστό ότι ο CEO της Google Larry Page και ο CEO της Apple Tim Cook, έχουν ξεκινήσει τηλεφωνικές επαφές για μια σειρά από θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας, συμπεριλαμβανομένων βεβαίως και των διαφορών όσον αφορά την κατοχύρωση πατεντών στις πλατφόρμες smartphones iOs και Android.

Η τελευταία διαμάχη της Apple με την Google είχε ως απώλεια τους …χάρτες στο iOS με μεγάλη μερίδα χρηστών να εκφράζει τη δυσαρέσκειά της ως προς την υλοποίηση της Apple παρόλο που η Google διαθέτει ήδη στο App Store την εναλλακτική της πρόταση. Πέρα από το λειτουργικό όμως αναμένεται νέο πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο εταιριών που δεν έναι άλλο από λανσάρισμα του Moto X. Θα πρόκειται για την πρώτη συσκευή που κατασκευάζεται από τη Motorola, η οποία εδώ και δύο περίπου χρόνια έχει εξαγοραστεί από τη Google με σκοπό να αποτελέσει το βραχίονα hardware με τον οποίο φιλοδοξεί να αυξήσει τα μερίδιά της. 

Share.

Leave A Reply