Κλειδώνει το deal Vodafone Kabel Deutschland

0

H Vodafone προσφέρει 7,7 δισ. ευρώ για την Kabel Deutschland, αποτιμώντας τη γερμανική επιχείρηση καλωδιακής τηλεόρασης  87 ευρώ ανά μετοχή.

An advertising billboard of Germany's biggest cable operator Kabel Deutschland and mobile operator Vodafone is pictured in a shop in Berlin

Με βάση τη συμφωνία συνένωσης επιχειρήσεων που υπεγράφη με το διοικητικό συμβούλιο της Kabel Deutschland, η Vodafone θα καταβάλει το ποσό των 84,50 ανά μετοχή σε μετρητά, και οι μέτοχοι θα λάβουν επίσης 2,50 ευρώ μέρισμα ανά μετοχή για το τρέχον οικονομικό έτος. Επιπλέον, η Vodafone θα αναλάβει τα περίπου 3 δισεκατομμύρια ευρώ του χρέους της Kabel Deutschland. Η προσφορά της Vodafone είναι κατά 37% αυξημένη στην αποτίμηση της τιμής της μετοχής της KDG, από το Φεβρουάριο, όταν για πρώτη φορά κυκλοφόρησε η είδηση ​​των προθέσεων της Vodafone.

Tο διοικητικό  συμβούλιο της KDG σχεδιάζει να συστήσει  προς τους μετόχους να αποδεχθούν την προσφορά της Vodafone. Η Kabel Deutschland θα παραμείνει μία χωριστή νομική οντότητα με έδρα το Unterfoehring (κοντά στο Μόναχο), και η διαχείρισή του θα επιβλέπει το σύνολο της σταθερής τηλεφωνίας των συγχωνευόμενων εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης προϊόντων και το μάρκετινγκ.

Vodafone και KDG αναμένουν σημαντικές συνέργειες από τη συγχώνευση από το cross-selling προς τους πελάτες του άλλου, καθώς και στην υποδομή του δικτύου και τις προμήθειες. Η Vodafone δήλωσε ότι οι υπάρχοντες DSL συνδρομητές της θα μεταναστεύσουν στο δίκτυο Kabel Deutschland, όπου αυτό είναι δυνατόν. Έξω από τις περιοχές κάλυψης της KDG θα συνεχίσει να προσφέρει υπηρεσίες DSL, ή VDSL με βάση την πρόσφατη συμφωνία της με την Deutsche Telekom. Αυτό θα προσφέρει εξοικονόμηση για τη συντήρηση του δικτύου, καθώς και δυνατότητες συνδυασμού λειτουργιών εξυπηρέτηση πελατών και διοίκησης.

Share.

Leave A Reply