Στην τελική ευθεία η Cyta για την παροχή MVNO

0

Οι δυνατότητες που υπάρχουν ώστε η Cyta Ελλάς να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό, πιθανότατα και εντός του έτους, στο να παρέχει στους πελάτες της και κινητή τηλεφωνία, εξετάζονται μεταξύ της διοίκησης της προαναφερόμενης τηλεπικοινωνιακής εταιρείας και της Vodafone Ελλάς.

mvno

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό μπορεί να σημαίνει ότι η Cyta θα «κτίσει» σταδιακά τις υποδομές που χρειάζεται και ενώ η παροχή της υπηρεσίας θα έχει ξεκινήσει.

Όπως είναι γνωστό οι δύο εταιρείες έχουν συμφωνήσει καταρχήν ότι η Cyta θα καταστεί Εικονικός Πάροχος Κινητής Τηλεφωνίας (Mobile Virtual Network Operator – MVNO) χρησιμοποιώντας τις βασικές υποδομές της Vodafone και το ζητούμενο τώρα είναι ο τρόπος που αυτό θα γίνει. Με βάση την εμπειρία σε άλλες χώρες τα μοντέλα που ένας φορέας γίνεται MVNO είναι πολλά και εξαρτώνται κυρίως από τις προθέσεις του αναφορικά με τις επενδύσεις που είναι αναγκαίες.

Παράλληλα με τη συζήτηση των Cyta – Vodafone εξελίσσεται και η συζήτηση της Forthnet με τις εταιρείες κινητής προκειμένου να καταστεί επίσης MVNO και με ενδιαφέρον αναμένεται ποια από τις δύο εταιρείες σταθερής τηλεφωνίας θα ξεκινήσει πρώτη. Εταιρείες που εργάζονται με βάση το μοντέλο του MVNO έχουν κατακτήσει σημαντικά μερίδια αγοράς σε Γερμανία, Νορβηγία, Ολλανδία, Μεγάλη Βρετανία και Γαλλία.

Η Cyta Ελλάς στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται σε συζητήσεις για τη μίσθωση νέων γραφείων στα οποία θα μετακομίσει το σύνολο των υπηρεσιών της, καθώς σήμερα στεγάζεται σε δύο διαφορετικά κτίρια. 

Share.

Leave A Reply