Δεν χάνουν καιρό οι νέοι ιδιοκτήτες της Hellas Sat. Ο δορυφορικός οργανισμός ArabSat -στον οποίο συμμετέχουν οι 21 χώρες μέλη του αραβικού συνδέσμου – σχεδιάζει ήδη το νέο αυξημένων δυνατοτήτων δορυφόρο, τον HellasSat3, με στόχο να τεθεί σε τροχιά το 2016.

hellas-sat

Εκτιμάται ότι η αξία του θα είναι της τάξεως των 250 – 300 εκατ.  δολ. και ο σχετικός διαγωνισμός θα ξεκινήσει τον προσεχή Οκτώβριο – Νοέμβριο. Στο σχεδιασμό του νέου δορυφόρου λαμβάνουν μέρος τα εξειδικευμένα στελέχη που εργάζονται στην HellasSat.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Arabsat και της Hellas Sat, Χαλίτ Μπενχαγιούρ, στο εξειδικευμένο διεθνές περιοδικό Sattelite Inside ο νέος δορυφόρος θα τεθεί σε τροχιά εγκαίρως (18 τουλάχιστον μήνες πριν να λήξει η ζωή του Hellas Sat 2) ώστε να υπάρχει επαρκής χρόνος για μεταφορά των δραστηριοτήτων του υφιστάμενου στο νέο.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Leave A Reply