GLOBO: Ελληνική τεχνογνωσία με παγκόσμια διάσταση

0

Η GLOBO (www.globoplc.com) ιδρύθηκε το 1997, έχοντας ως αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών προηγμένης τεχνολογία και την ανάπτυξη λογισμικού στον χώρο του Ηλεκτρονικού επιχειρείν (E-Business). Η GLOBO κατάφερε πολύ σύντομα να εδραιώσει τη θέση της ως μία από τους μεγαλύτερες και τεχνολογικά προηγμένες Ελληνικές εταιρίες ανάπτυξης λογισμικού, ενώ σήμερα επεκτείνεται διεθνώς ανταγωνιζόμενη διεθνείς κολοσσούς στον χώρο του λογισμικού κινητής τηλεφωνίας.

Μέσα από διαρκή έρευνα και ανάπτυξη νέων καινοτομικών εφαρμογών έχει καταξιωθεί ως μία από τις πλέον καινοτόμες εταιρίες στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς. Σήμερα απασχολεί περισσότερους από 150 ανθρώπους σε μόνιμη βάση και διαθέτει γραφεία εκτός από την Αθήνα, στο Λονδίνο, Ντουμπάι, Σιγκαπούρη, Ατλάντα, Λευκωσία και Βουκουρέστι.

Από το 2007, είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου (GBO.LN) και σήμερα έχει επιχειρηματική δραστηριότητα σε περισσότερες από 15 χώρες στον κόσμο. Τα οικονομικά της αποτελέσματα αντικατοπτρίζουν τόσο τον δυναμικό της χαρακτήρα όσο και την εξωστρέφεια και διεθνή επέκταση των δραστηριοτήτων της σε νέες και ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές. Ειδικότερα για το 2009 η GLOBO κατέγραψε κύκλο εργασιών 23,9 εκατ. ευρώ με κέρδη προ φόρων 3,2 εκατ. ευρώ, ενώ για το πρώτο εξάμηνο του 2010 τα αντίστοιχα μεγέθη παρουσιάζουν αύξηση της τάξης του 56%. Για το α’ εξάμηνο του 2010, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας αυξήθηκε κατά 50.2% φτάνοντας τα 12,53 εκατ. ευρώ (έναντι 8,34 εκατ. ευρώ για το α’ εξάμηνο του 2009) ενώ τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 56.2% φτάνοντας το 1,42 εκατ. ευρώ (έναντι 0,91 εκατ. για το α’ εξάμηνο του 2009). Επιπλέον, ο κύκλος εργασιών που προέρχεται από διεθνείς δραστηριότητες έφτασε το 1,1 εκατ. ευρώ αντιπροσωπεύοντας το 8,8% του συνολικού κύκλου εργασιών.

Στο επιχειρηματικό της αντικείμενο περιλαμβάνεται η ανάπτυξη εφαρμογών και λύσεων λογισμικού στους ακόλουθους τομείς:

  • Υπηρεσίες περιεχομένου – Content
  • Access & Mobile Applications
  • Δίκτυα – Networks
  • Διαχείριση – Management
  • Ψηφιοποίηση – Digitalization

Ειδικότερα:

1. Υπηρεσίες περιεχομένου – Content

Το περιεχόμενο (έγγραφα, εικόνες, πολυμεσικά αρχεία) είναι η βασική αρχή για οποιαδήποτε ψηφιακή λύση σήμερα. Η GLOBO διαθέτει την εμπειρία και τις πηγές για την ανεύρεση και διαχείριση του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή (έντυπη, ηλεκτρονική, μαγνητική, κλπ) προκειμένου να μπορεί να εμπλουτίσει ηλεκτρονικές υπηρεσίες και εφαρμογές.

2. Access & Mobile Applications

Οι ανάγκες του σύγχρονου επιχειρηματικού αλλά και κοινωνικού περιβάλλοντος ωθούν τους χρήστες στην αναζήτηση εναλλακτικών οδών πρόσβασης σε εφαρμογές και περιεχόμενο από αυτό των Η/Υ. Το κινητό τηλέφωνο γίνεται ένα πανίσχυρο εργαλείο στα χέρια των επιχειρηματιών, εργαζομένων και όλων των χρηστών προσδίδοντάς τους τη δυνατότητα πρόσβασης σε υπηρεσίες Email, Social Networking, Instant Messaging αλλά και εξειδικευμένων εφαρμογών επιχειρηματικού ενδιαφέροντος. Η GLOBO επέκτεινε τις δραστηριότητές στην και στον τομέα λογισμικού για κινητή τηλεφωνία με την ανάπτυξη της λογισμικής εφαρμογής CitronGO! (www.citrongo.com). Το CitronGO! ενοποιεί πολλαπλές υπηρεσίες επικοινωνίας (email, social networking, instant messaging, επαφές, ημερολόγιο, έγγραφα κ.α) πάνω σε οποιοδήποτε κινητό τηλέφωνο όσο και πάνω στο web. Επομένως, ο χρήστης μέσα από το CitronGO! μπορεί να έχει ένα ενοποιημένο περιβάλλον για πρόσβαση σε όλους τους λογαριασμούς που έχει μέσα από οποιοδήποτε κινητό του τηλέφωνο.

Τον Φεβρουάριο του 2010 η εταιρεία παρουσίασε τη νέα της εφαρμογή GO!Social, όπου δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να έχει πρόσβαση σε όλους τους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτει (Facebook, Twitter, YouTube κ.α) από ένα ενιαίο περιβάλλον μέσω του κινητού του τηλεφώνου.

3. Διαχείριση – Management

Τα συστήματα που θα διαχειριστούν το περιεχόμενο αλλά και τις διαδικασίες γύρω από αυτό σήμερα ακούν στον γενικό όρο «e-business systems». Η GLOBO προσφέρει σήμερα μία ευρεία γκάμα λογισμικών εφαρμογών υψηλής προστιθέμενης αξίας, που συμβάλλουν στην αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη οργάνωση των δραστηριοτήτων μίας εταιρίας, ενός Οργανισμού του Δημοσίου ή κι ενός καταναλωτή. Οι τομείς οι οποίοι καλύπτονται σήμερα είναι: internet portals, intranets, διαχείριση εγγράφων, διαχείριση (ERP), διαχείριση πελατειακών σχέσεων(CRM), διαχείριση διαδικασιών (workflow), ηλεκτρονικό εμπόριο (e-commerce) κ.ά.

4. Δίκτυα – Networks

Η ανάγκη πρόσβασης με μεγάλες ταχύτητες (broadband Internet) στα λογισμικά και το περιεχόμενο σε χώρους όπου η ενσύρματη πρόσβαση δεν είναι εφικτή (χώρους εστίασης, ξενοδοχεία, λιμάνια, αεροδρόμια, κλπ). Η GLOBO σήμερα διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο WiFi hotspots στην Ελλάδα (450 σημεία WiPLUS) τα οποία εκμεταλλεύεται σε συνεργασία με τους ιδιοκτήτες των εν λόγω σημείων (ξενοδοχεία κλπ) ενώ έχει υλοποιήσει τα μεγαλύτερα έργα ευρυζωνικών ασύρματων δικτύων για την Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε., δήμους και Νομαρχίες.

5. Ψηφιοποίηση – Digitalization

Ως φυσική ανάγκη της ανάδειξης περιεχομένου σε ψηφιακά μέσα η GLOBO διαθέτει σήμερα την εξειδικευμένη εμπειρία αλλά και εγκαταστάσεις για την μετατροπή αρχείων από φυσική (έντυπη) μορφή σε ψηφιακή ή αλλιώς την ψηφιοποίηση τους.

Τα τελευταία τρία χρόνια έχει υλοποιήσει τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα έργα ψηφιοποίησης που έχουν πραγματοποιηθεί στην χώρα όπως στη Βουλή των Ελλήνων, το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας, το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Χωροταξίας & Δημ. Έργων, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, την Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος, το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία κ.ά.

 

 

 


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Leave A Reply