Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου

Επιστροφή στη διαδικασία για τη Forthnet

0

Ολοκληρώνεται εντός των επομένων ημερών η διαδικασία του νομικού και οικονομικού ελέγχου της Forthnet από τους δύο ενδιαφερόμενους Vodafone-Wind και ANT1, και με ενδιαφέρον αναμένεται η συνέχεια με τις δεσμευτικές προσφορές. Οι επαφές των επικεφαλής των ενδιαφερομένων με τις πιστώτριες τράπεζες ξεκινούν και ξανά αυτή την εβδομάδα.

Οι συνθήκες δεν έχουν διαφοροποιηθεί, τουλάχιστον ριζικά, ως προς τις επιφυλάξεις που έχουν καταγραφεί για θέματα ανταγωνισμού στην περίπτωση που οι τράπεζες καταλήξουν σε συμφωνία με τις Vodafone-Wind. Ωστόσο, την ίδια στιγμή δεν έχει υπάρξει ενδιαφέρον από φορέα με στόχο την αυτόνομη ανάπτυξη και λειτουργία της Forthnet.

Στα σενάρια που συζητιούνται περιλαμβάνεται και αυτό της εξαγοράς από τον ANT1, μόνο της συνδρομητικής τηλεόρασης Nova με συνέχιση των εμπορικών συμφωνιών που έχει συνάψει με την Vodafone και Wind, με τις τελευταίες να εξαγοράζουν τη σταθερή τηλεφωνία την οποία στη συνέχεια θα συγχωνεύσουν. Χαρακτηρίζεται πολύπλοκο και φυσικά δεν αποκλείει την περίπτωση η συμφωνία να «κολλήσει» σε θέματα ανταγωνισμού.

Η υπόθεση Forthnet σχετίζεται προφανώς με τις αντοχές που έχουν οι τράπεζες. Μία εξ αυτών, η Alpha Bank, στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων 6μήνου προχώρησε σε μηδενισμό της αξίας της εισηγμένης στα βιβλία της. Η Alpha Bank κατέχει στην Forthnet περίπου το 7,7%, μεγαλύτερο ποσοστό κατέχει η Πειραιώς, μικρότερο η Εθνική και ένα ελάχιστο η Τράπεζα Αττικής.

Share.

Comments are closed.