Με άνοδο 1,5% τα έσοδα της Vodafone το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου

0

Σε ποσοστό 1,5% (στα 203 εκατ. ευρώ) βελτιώθηκαν σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο πέρσι τα έσοδα από υπηρεσίες της Vodafone Ελλάδος το πρώτο τρίμηνο της οικονομικής της χρήσης Απρίλιος 2018 – Μάρτιος 2019 (δηλαδή το χρονικό διάστημα Απριλίου – Ιουνίου) και σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώνει διεθνώς ο όμιλος.

Σημειώνεται ωστόσο ότι τα προαναφερόμενα έσοδα δεν είναι απολύτως συγκρίσιμα με τα αυτά των προηγουμένων τριμήνων καθώς έχουν υπολογιστεί από τον όμιλο Vodafone με βάση νέα λογιστικά πρότυπα.

Η πελατειακή βάση στην κινητή τηλεφωνία διαμορφώθηκε στα 5,223 εκατ. μειωμένη κατά περίπου 100 χιλ. συνδρομητές καρτοκινητής εξαιτίας της διαγραφής των ανενεργών. Στη σταθερή τηλεφωνία η Vodafone Ελλάδος προσέθεσε κατά το εξεταζόμενο τρίμηνο 4.000 νέους συνδρομητές φθάνοντας συνολικά στους 665.000.

Εντυπωσιακή είναι η αύξηση της χρήσης δεδομένων μέσω του δικτύου της. Η χρήση data κατά το διάστημα Απριλίου – Ιουνίου ήταν 13.163 TB, αυξημένα κατά 34% σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο και κατά 81% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο πέρσι.

Το μέσο έσοδο ανά συνδρομητή στην κινητή τηλεφωνία (ARPU) διαμορφώθηκε σε 8,7 ευρώ από 8,2 ευρώ το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο και 8,4 ευρώ πέρσι το αντίστοιχο τρίμηνο.

Share.

Comments are closed.