Καθυστερήσεις στην ηλεκτροδότηση των καμπινών πάνε πίσω το χρονοδιάγραμμα στα δίκτυα νέας γενιάς

0

Τον Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) «καρφώνουν», κυρίως, η Vodafone και η Wind ως υπεύθυνο για τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση των επενδύσεών τους σε δίκτυα νέας γενιάς (ταχύτητες σύνδεσης στο διαδίκτυο τουλάχιστον 100 Mbps) στο πλαίσιο του Κανονισμού της ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) για το vectoring.

Οι δύο τηλεπικοινωνιακές εταιρείες αιτήθηκαν στην ΕΕΤΤ και πέτυχαν αλλαγή του χρονοδιαγράμματος για την ενεργοποίηση ορισμένων υπαίθριων καμπινών σε περιοχές της Αττικής καθώς η Επιτροπή δέχθηκε ότι η αιτιολογία που προέβαλαν είναι βάσιμη.

deddie

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις της ΕΕΤΤ, η νέα προθεσμία για την ενεργοποίηση 117 υπαίθριων καμπινών (ΥΚ) από την Vodafone στις περιοχές των Αστικών Κέντρων (ΑΚ) Ν. Κόσμου, Παγκρατίου και Γηροκομείου είναι το πρώτο τρίμηνο του 2018, αντί το τελευταίο του 2017. Η τηλεπικοινωνιακή εταιρεία στις σχετικές επιστολές της προς την ΕΕΤΤ κάνει λόγο για καθυστέρηση ηλεκτροδότησης των καμπινών από τον ΔΕΔΔΗΕ προσκομίζοντας τα έγγραφα που το αποδεικνύουν.

Ομοίως η Wind ζήτησε και πέτυχε μετάθεση της ενεργοποίησης 360 ΥΚ στις περιοχές των ΑΚ Καλλιθέας, Κορυδαλλού και Νίκαιας, το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, από το τελευταίο του προηγούμενου. ΗWind κάνει λόγο και για σημαντικές καθυστερήσεις στις διαδικασίες υλοποίησης αιτημάτων ευκολιών αναφορικά και με τη χορήγηση δικαιωμάτων διέλευσης και αδειοδότησης εκσκαφής και εγκατάστασης υπαίθριων καμπίνων (υπεύθυνοι φορείς: δήμοι και περιφέρειες).

Share.

Leave A Reply