Στα 2,067 δις. ευρώ διαμορφώθηκε η αγορά των τεχνικών καταναλωτικών προϊόντων στη χώρα μας το 2017 με πτώση 1,9% (μικρότερη πάντως σε σχέση με αυτή του 2016 που ήταν 2,9%) βάσει των μετρήσεων που κάνει η Gfk.

Τη μεγαλύτερη πρώτη 10,4% στα 457 εκατ. ευρώ σημείωσε η κατηγορία των προϊόντων πληροφορικής και την μεγαλύτερη άνοδο 16,2% τα είδη εξοπλισμού γραφείων και αναλωσίμων, η οποία όμως έχει μικρό τζίρο στα 35 εκατ. ευρώ.

gfk-2017

Σε επίπεδο τετάρτου τριμήνου η εν λόγω αγορά κινήθηκε ανοδικά κατά 1,5%.

Αναλυτικότερα, το 2017 θετικά κινήθηκαν τα φωτογραφικά είδη (+2,6) στα 31 εκατ. ευρώ, οι μεγάλες οικιακές συσκευές (+3,9%) στα 454 εκατ. ευρώ, τα είδη εξοπλισμού γραφείου και αναλωσίμων που είχαν τη μεγαλύτερη αύξηση (+16,2%) στα 35 εκατ. ευρώ. Στον αντίποδα βρέθηκαν τα ηλεκτρονικά καταναλωτικά αγαθά (-1,2%) στα 329 εκατ. ευρώ, οι μικρές οικιακές συσκευές (-0,8%) στα 152 εκατ. ευρώ, τα προϊόντα πληροφορικής που σημείωσαν και τη μεγαλύτερη πτώση (-10,4%) στα 457 εκατ. ευρώ και οι τηλεπικοινωνίες (-0,9%) στα 608 εκατ. ευρώ.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Leave A Reply