Βγήκε από τα συρτάρια της ΕΕΤΤ η καταγγελία Vodafone εναντίον Cosmote για την καρτοκινητή

0

Να ολοκληρώσει τη διαδικασία εξέτασης της καταγγελίας της Vodafone εναντίον της Cosmote για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στην καρτοκινητή επιχειρεί, σύμφωνα με πληροφορίες, το διάστημα αυτό η ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων).

Ο φάκελλος έχει βγει από τα συρτάρια και ο στόχος είναι τον Απρίλιο να συζητηθεί το πόρισμα των υπηρεσιών στην Ολομέλεια της Επιτροπής ώστε το θέμα να κλείσει. Υπενθυμίζεται ότι η Vodafone επικαλείται το δίκαιο περί ανταγωνισμού.

eett-flag

Η καταγγελία έγινε επίσημα το 2012 (το θέμα όμως είχε τεθεί στην ΕΕΤΤ ένα χρόνο πριν) και αφορά «συμπεριφορά» της Cosmote συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Η πρώτη ακρόαση έγινε όταν πρόεδρος της ΕΕΤΤ ήταν ο Λεωνίδας Κανέλλος, χωρίς η Επιτροπή να καταλήξει στο τελικό πόρισμα και η δεύτερη όταν πρόεδρος ήταν ο Κωνσταντίνος Λουρόπουλος, χωρίς επίσης να υπάρξει πόρισμα.

Ως εκ τούτου – και εκτός απρόοπτου πάντα – ο νυν πρόεδρος Δημήτρης Τσαμάκης θα είναι αυτός που θα δώσει ένα τέλος σε μια από τις σοβαρότερες υποθέσεις που έχει κληθεί η ΕΕΤΤ να χειριστεί και στην οποία συγκρούονται οι δύο μεγαλύτερες τηλεπικοινωνιακές εταιρείες της χώρας, έχοντας αρωγούς, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, όχι μόνον τα δικά τους νομικά τμήματα αλλά και των ομίλων τους.

Share.

Leave A Reply