Τα 73 εντυπωσιακά demo cases στο booth της Ericsson (MWC 2017)

0

Στο MWC 2017 η Ericsson προσπαθεί να πείσει ότι τα επιχειρηματικά μοντέλα για την εκμετάλλευση εφαρμογών ΙοΤ μέσα από την πλατφόρμα της, είναι ήδη ώριμα για εφαρμογή και το μόνο που μένει είναι, η όσο το δυνατόν συντομότερη εφαρμογή του 5G από τους παρόχους. Δεν είναι τυχαίο ότι το monetization και τα πολλαπλά case studies που φέρνει η Ericsson στη φετινή Βαρκελώνη δεν είναι πλέον καθόλου θεωρητικά και αποσκοπούν να πείσουν με νούμερα και αποδείξεις ότι το τρίπτυχο IoT-Cloud-5G θα αποδώσει άμεσα προστιθέμενη αξία σε όλους τους τομείς των επιχειρήσεων και της οικονομίας.

IMG_8702
Όπως δηλώνει ο Ulf Ewaldsson, Senior Vice President και CTO της Ericsson «To 5G είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία που υπήρξε ποτέ για την παγκόσμια βιομηχανία. Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι θα δημιουργηθεί ένα παγκόσμιο πρότυπο που θα υιοθετηθεί από όλους τους κατασκευαστές τερματικών, ώστε να αποτραπεί ο κατακερματισμός και της αγοράς. Πρόκειται για μια παγκόσμια βιομηχανία και η ομαδική προσπάθεια είναι απαραίτητη για την επιτυχία».

IMG_8661

Αυτός είναι και ο λόγος που η Ericsson έχει «κατεβάσει» φέτος στο MWC, ούτε λίγο ούτε πολύ 73 demo cases, με τα οποία φιλοδοξεί να δώσει χειροπιαστές αποδείξεις για τις εφαρμογές της νέας γενιάς επικοινωνιών. Για να τονίσει τη δημιουργία νέων οικοσυστημάτων και συνεργατικών μοντέλων, η Ericcson εμφανίζεται χέρι-χέρι με την China Mobile με την οποία έχουν αναπτύξει από κοινού ένα 5G-enabled πρωτότυπο Smart Factory, χρησιμοποιώντας το 5G ως δίκτυο κορμού και εκατοντάδες αισθητήρες σε όλα τα σημεία παραγωγής, κάτω από την ΙοΤ Cloud πλατφόρμα της. Το demo προσομοιώνει τη γραμμή συναρμολόγησης στο περιβάλλον Smart Factory, κάτω από το βιομηχανικό πρότυπο διασύνδεσης PLC 5G.

IMG_8598

Στο επιβλητικό εκθεσιακό περίπτερο που δεσπόζει στο hall 3, είδαμε ακόμη τις λειτουργίες και τις δυνατότητες που θα έχει το data center του μέλλοντος, τις καινοτόμες εφαρμογές για τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας κι εν γένει, πως το IoT μπορεί να βελτιώσει αποτελεσματικά την καθημερινότητα όχι μόνο των πολιτών κι επομένως μιας ολόκληρης πόλης, αλλά και των επιμέρους industries, αλλά και πολλά ακόμα ενδιαφέροντα demos. Απαραίτητη προϋπόθεση για την πλήρη υλοποίηση των συγκεκριμένων εφαρμογών 5G, αποτελεί ο εκμηδενισμός του latency, στόχος που βρίσκεται πλέον πάρα πολύ κοντά.

Share.

Leave A Reply