Δύσκολη η Ελληνική πραγματικότητα, αλλά σε αναμονή νέων ευκαιριών η «Πλαίσιο»

0

Με στόχο την εξασφάλιση ετοιμότητας της Πλαίσιο να ανταποκριθεί στην αξιοποίηση τυχόν ευκαιριών που θα παρουσιαστούν στην αγορά οι μέτοχοί της παρείχαν στη διοίκηση της εταιρείας κατά την ετήσια γενική συνέλευση την άδεια σύναψης κοινών ομολογιακών δανείων ύψους μέχρι 20 εκατ. ευρώ με ιδιωτική τοποθέτηση.

plaisio

Αναφορικά με τις προοπτικές για το 2016 η διοίκηση της Πλαίσιο μιλώντας στους μετόχους δεν προέβη σε εκτιμήσεις, υπογραμμίζοντας τα σημαντικά εμπόδια που υπάρχουν στην ελληνική αγορά (αυξημένοι φορολογικοί συντελεστές, διατήρηση των capital controls, υψηλές ασφαλιστικές εισφορές και περιορισμένη χρηματοδότηση από τα τραπεζικά ιδρύματα).

Ελέχθη πάντως ότι η εταιρεία βρίσκεται σε ευνοϊκή θέση από άποψη χρηματοοικονομικής διάρθρωσης και στο σχεδιασμό της περιλαμβάνεται η προοπτική διεύρυνσης του δικτύου της. Αναφορικά με το εξωτερικό η διοίκηση επιμένει ότι προηγείται η στέρεα παρουσία της στην ελληνική αγορά, παρακολουθεί το κατάστημα της στη Βουλγαρία και εξετάζει με προσοχή την αγορά της Κύπρου.

Όπως είπε στους μετόχους της εταιρείας ο διευθύνων σύμβουλος της Πλαίσιο, Κωνσταντίνος Γεράρδος, «το 2015 ήταν μια δύσκολη χρονιά σε σύγκριση με το 2014 που ήταν χρονιά ρεκόρ όσον αφορά τις επιδόσεις και ειδικότερα την κερδοφορία της εταιρείας.  Ωστόσο η εταιρεία πέτυχε σημαντική αύξηση μεριδίων σε όλες τις βασικές κατηγορίες όπου δραστηριοποιείται, ανανέωσε πλήρως το ηλεκτρονικό της κατάστημα αυξάνοντας την επισκεψιμότητά του, μπήκε σε νέα γκάμα προϊόντων λανσάροντας πρώτη στην αγορά τα παιχνίδια STEM και άνοιξε ένα νέο κατάστημα στη Δάφνη Αττικής, 2.500 τ.μ., επένδυση ύψους 2,5 εκατ. ευρώ». Πρόσθεσε, πως η Πλαίσιο διαθέτει ένα υγιές σχήμα ανάπτυξης στη λιανική αγορά που αποτελεί βασική στρατηγική της και για το 2016.

Ο κύκλος εργασιών της Πλαίσιο το 2015 ήταν 272 εκατ. ευρώ, τα μικτά κέρδη στα 61,1 εκατ. ευρώ, τα κέρδη προ φόρων στα 9,3 εκατ. ευρώ και τα κέρδη μετά από φόρους στα 6,7 εκατ. ευρώ. Η εν λόγω εταιρεία τα τελευταία 3 χρόνια πούλησε πάνω από 200.000 τηλεοράσεις Turbo X, ενώ συνολικά οι ετήσιες πωλήσεις των προϊόντων Turbo X ανήλθαν στα 500.000 τεμάχια. Η γενική συνέλευση ενέκρινε για τη χρήση 2015 τη διανομή μικτού μερίσματος 0,08 ευρώ ανά μετοχή.

Share.

Leave A Reply