Αύξηση εσόδων από νέες πηγές καταγράφει ο ΟΤΕ

0

Η θετική πορεία της σταθερής τηλεφωνίας στην Ελλάδα συνεχίζεται για τον ΟΤΕ με αύξηση των εσόδων κατά 1,7% (εξαιτίας της πορείας των ευρυζωνικών συνδέσεων, της συνδρομητικής τηλεόρασης και των υπηρεσιών πληροφορικής) ενώ αποτέλεσε το βασικό χαρακτηριστικό των αποτελεσμάτων τριμήνου που ανακοίνωσε ο Οργανισμός.

Babis mazarakis1

Είναι χαρακτηριστικό ότι, όπως είπε κατά την ενημέρωση των αναλυτών ο γενικός διευθυντής χρηματοοικονομικών του ομίλου Μπάμπης Μαζαράκης, κατά το εξεταζόμενο διάστημα τα έσοδα από τις ευρυζωνικές υπηρεσίες και τη συνδρομητική τηλεόραση (νέες πηγές) στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 14 εκατ. ευρώ, ενώ τα έσοδα από τη φωνή (παραδοσιακή υπηρεσία) μειώθηκαν κατά 7 εκατ. ευρώ.

Αναφορικά με τα αδύναμα αποτελέσματα στη Ρουμανία, τα οποία επηρέασαν τα συνολικά του ομίλου, η διοίκηση του ΟΤΕ σημείωσε μεταξύ άλλων πως κατασκευάζονται υποδομές και σχεδιάζονται υπηρεσίες για να στηρίξουν τη μελλοντική ανάπτυξη της εταιρείας.

Για ολόκληρο το έτος ο ΟΤΕ αναμένει ότι θα συνεχιστούν οι τάσεις που διαμόρφωσαν τις επιδόσεις του το 2015. Όπως επίσης ελέχθη κατά την ενημέρωση των αναλυτών οι συνολικές επενδύσεις το 2016 αναμένεται και να διαμορφωθούν σε περίπου 0,55 δισ., εξαιρουμένου του κόστους για την απόκτηση φάσματος, ενώ οι ελεύθερες ταμειακές ροές θα διαμορφωθούν σε περίπου 0,5 δισ. ευρώ.

Share.

Leave A Reply