Ο ΟΤΕ αλλάζει το τοπίο στη συνδρομητική TV

0

Με μια κίνηση-έκπληξη ο ΟΤΕ αναβαθμίζει δραστικά την υπηρεσία τηλεόρασης και συνδέει για πρώτη φορά το δορυφορικό δέκτη με το πριζάκι του Ethernet. Αυτή η κίνηση δίνει τη δυνατότητα της αλληλεπίδρασης του τηλεθεατή με το περιεχόμενο, κάτι που είναι μέχρι τώρα η λυδία λίθος για τους περισσότερους τηλεοπτικούς παρόχους στον κόσμο.

7199567f4c2017f27e3876757333d3a0_XL

Και πριν προχωρήσουμε στις υπηρεσίες που παρουσιάζει ο ΟΤΕ, αξίζει να σταθούμε στο γεγονός ότι η αναβάθμιση θα γίνει Over the Air, μια από τις πολλές πρωτοπορίες που εφαρμόζονται σε αυτό το εγχείρημα.

Έτσι, για μία ακόμα φορά, στο Μέγαρο κάνουν δύο βήματα μπροστά και τοποθετούνται στρατηγικά απέναντι στον τηλεοπτικό ανταγωνισμό, είτε αυτός υφίσταται ήδη, είτε αναμένεται οσονούπω. Απόδειξη είναι ότι η ΟΤΕ TV κερδίζει συνεχώς έδαφος απέναντι στη πάλαι ποτέ κραταιά Nova, διεκδικώντας με αξιώσεις πλέον την πρώτη θέση σε συνδρομητές, ενώ από την άλλη οι άλλες πλατφόρμες τηλεοπτικού περιεχομένου βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση και προς το παρόν δεν φαίνεται να αποτελούν απειλή.

OTE TV ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα επεσήμανε ότι χωρίς αμφιβολία η υπηρεσία της τηλεόρασης βοηθά την κύρια δραστηριότητα των τηλεπικοινωνιακών παρόχων. Όπως είπε, όταν πριν μια δεκαετία, λόγω του ανταγωνισμού οι μεγάλοι τηλεπικοινωνιακοί οργανισμοί έπρεπε να βρουν νέες πηγές για την αναπλήρωση εσόδων τους στράφηκαν στις υπηρεσίες πληροφορικής και τηλεόρασης. Πρόσθεσε πως «η συνδρομητική τηλεόραση βοηθά και στην βελτίωση της εμπειρίας του πελάτη που έχει στη διάθεσή του ένα ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών».

Τη νέα υβριδική τηλεοπτική πλατφόρμα φέρνει πρώτος στην Ελλάδα ο OTE TV, προσφέροντας στους συνδρομητές του συνδυαστικά τα οφέλη από την δορυφορική και την IPTV υπηρεσία, όπως η διαδραστικότητα, η προσωποποιημένη τηλεθέαση και το υψηλής ευκρίνειας περιεχόμενο.

Αλλάζοντας τα δεδομένα, ο OTE είναι από τους πρώτους παρόχους παγκοσμίως που αναλαμβάνει να αναβαθμίσει όλους τους συνδρομητές του στο νέο προηγμένο τηλεοπτικό περιβάλλον, απομακρυσμένα.

Με την hybrid πλατφόρμα, οι συνδρομητές του OTE TV, μέσω δορυφόρου και μέσω ευρυζωνικής σύνδεσης, θα απολαμβάνουν:

  • Την υπηρεσία OTE Cinema on Demand για την ενοικίαση ταινιών σε πρώτη προβολή από όλα τα μεγάλα στούντιο.
  • Την υπηρεσία OTE REPLAY TV ώστε να γυρίζουν τον χρόνο πίσω έως 48 ώρες και να παρακολουθούν επιλεγμένα προγράμματα ετεροχρονισμένα. Η υπηρεσία OTE REPLAY TV είναι διαθέσιμη για 29 κανάλια, μεταξύ των οποίων όλα τα OTE SPORT, κανάλια με ταινίες και σειρές (Village Cinema HD, Sundance Channel HD, FOX), παιδικά (Disney Junior κ.ά), ντοκιμαντέρ (OTE HISTORY, Travel Channel HD κ.ά) και άλλα.
  • Επίσης θα μπορούν να κάνουν εγγραφές προγραμμάτων σε εξωτερικό σκληρό δίσκο, ο οποίος θα συνδέεται στον αποκωδικοποιητή τους.

OTE TV HYBRID

Η διάθεση του νέου υβριδικού αποκωδικοποιητή για τους συνδρομητές μέσω δορυφόρου αρχίζει την 1η Φεβρουαρίου. Ημετάβαση των υφιστάμενων συνδρομητών της δορυφορικής υπηρεσίας, που θα πραγματοποιηθεί απομακρυσμένα μέσω ειδικού λογισμικού το οποίο θα σταλεί από τον δορυφόρο, θα ξεκινήσει τον Απρίλιο και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε διάστημα λίγων μηνών.

«Το 2016 είναι για τον ΟΤΕ TV η χρονιά της εμπειρίας του πελάτη. Έχοντας χτίσει μία ολοκληρωμένη πρόταση σε επίπεδο περιεχομένου και συνεχίζοντας τον εμπλουτισμό του προγράμματός μας, δίνουμε έμφαση στη διαδραστικότητα, την προσωποποιημένη τηλεθέαση, την πρόσβαση από διαφορετικές οθόνες. Με την υβριδική πλατφόρμα δίνουμε στον τηλεθεατή τον έλεγχο του περιεχομένου, ενώ με το ΟΤΕ TV GO, αλλά και τη νέα υπηρεσία multi room του δίνουμε τη δυνατότητα να απολαμβάνει το περιεχόμενό μας από όποια οθόνη θέλει», είπε σχετικά ο Διευθυντής του ΟΤΕ TV, Δημήτρης Μιχαλάκης.

Το νέο υβριδικό περιβάλλον προσφέρει και άλλες δυνατότητες στους συνδρομητές, που:

  • μέσω του OTE TV GO, θα έχουν τη δυνατότητα να προγραμματίζουν τις εγγραφές τους απομακρυσμένα.
  • Θα μπορούν να φτιάχνουν περισσότερα προφίλ/χρήστες για τα μέλη της οικογένειάς τους και να ορίζουν συγκεκριμένα δικαιώματα προβολής περιεχομένου για τα παιδιά τους.
  • Θα μπορούν να ελέγχουν καλύτερα το πώς, που και πότε βλέπουν τα προγράμματα που τους ενδιαφέρουν. Πχ. θα μπορούν να ξεκινούν να βλέπουν ένα πρόγραμμα στην τηλεόραση και να συνεχίζουν να το βλέπουν στο κινητό τους, από το σημείο της διακοπής.
  • Αν η ταχύτητα του Internet είναι χαμηλή, μπορούν να αποθηκεύουν προσωρινά το πρόγραμμα που τους ενδιαφέρει στον σκληρό δίσκο και να το προβάλλουν στη συνέχεια, χωρίς διακοπές.

OTE TV 2016 Customer Experience

Η υπηρεσία OTE TV GO που επιτρέπει την θέαση τηλεοπτικού περιεχομένου μέσα από διαφορετικές οθόνες (smartphones & tablets) συνεχίζει να αναπτύσσεται με την προσθήκη περισσότερων καναλιών (32 κανάλια διαθέσιμα σήμερα), νέων εφαρμογών και περισσότερων δυνατοτήτων για τους συνδρομητές, ενώ μέσα στο β’ τρίμηνο του 2016 θα διατεθεί και μέσω υπολογιστών και laptops.

Επιπλέον, μέχρι το τέλος της χρονιάς θα διατεθεί και η υπηρεσία multi room που δίνει τη δυνατότητα στους συνδρομητές να παρακολουθούν διαφορετικά κανάλια στις τηλεοράσεις του σπιτιού τους.

Share.

Leave A Reply