Ανοίγει τα σύνορά της η Κίνα στις εταιρείες e-commerce

0

Η Κίνα θα επιτρέψει την πλήρη ξένη ιδιοκτησία ορισμένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου, με στόχο να ενθαρρύνει τις ξένες επενδύσεις και την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα της βιομηχανίας, το Υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Πληροφορίας, δήλωσε την Παρασκευή.

china-ecommerce

Η κίνηση, με άμεση ισχύ, θα ισχύει για “on-line διαχείριση των δεδομένων και τη διαχείριση εμπορικών υπηρεσιών”, ανέφερε το υπουργείο σε δήλωσή του στην ιστοσελίδα της. Δεν σαφές πώς αυτό θα επηρεάσει τις εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου που ήδη λειτουργούν στην Κίνα και απολαμβάνουν ειδικό προστατευτικό καθεστώς.

Ο κλάδο του ηλεκτρονικού εμπορίου της Κίνας γνωρίζει μεγάλη άνοδο, με εταιρείες όπως η Alibaba Group Holding Ltd και JD.com Inc να επωφελούνται από μια αυξανόμενη μεσαία τάξη με περισσότερο διαθέσιμο εισόδημα.

Άμεσα ενδιαφερόμενοι για είσοδο στην Κινεζική αγορά είναι η Amazon.com Inc, Vipshop Holdings Ltd και ΗΠΑ αλυσίδα σούπερ μάρκετ Wal Mart Stores Inc, μέσω της συμμετοχής της στην κινεζική εταιρεία Yihaodian.

Η απόφαση που επιτρέπει την πλήρη ξένη ιδιοκτησία “στηρίζει την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου της χώρας μας, ενθαρρύνει και φέρνει στην ενεργό συμμετοχή των ξένων επενδύσεων, και ο ανταγωνισμός ενισχύεται περαιτέρω”, δήλωσε το υπουργείο.

Τα τελευταία χρόνια, η κυβέρνηση παρέσχε την υποστήριξή της προς τη βιομηχανία ηλεκτρονικού εμπορίου, κρατώντας τους φόρους χαμηλά και εφαρμόζοντας χαλαρούς περιορισμούς για τις διασυνοριακές συναλλαγές, μεταξύ άλλων παραχωρήσεων.

Share.

Leave A Reply