Ρεκόρ διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στις ΗΠΑ για την IBM

0

Η IBM ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε τον αριθμό ρεκόρ των 6.809 διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας το 2013 – πρόκειται για το 21ο συνεχόμενο έτος που η εταιρεία βρίσκεται στην κορυφή της ετήσιας λίστας με τους κορυφαίους αποδέκτες διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στις ΗΠΑ.

ibm

Τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας που απονεμήθηκαν στην IBM το 2013 περιλαμβάνουν ένα μεγάλο εύρος εφευρέσεων που θα καταστήσουν εφικτές σημαντικές καινοτομίες, επιτρέποντας στην εταιρεία να ανταγωνιστεί και να ηγηθεί σε στρατηγικούς τομείς, όπως:

  • το σύστημα Watson
  • τα big data
  • το cloud computing
  • η ανάλυση δεδομένων

Αυτές οι καινοτομίες θα επισπεύσουν επίσης την είσοδο στη νέα εποχή των γνωστικών συστημάτων (ίντερνετ των Ρομπότ) όπου οι μηχανές θα μαθαίνουν, θα εξάγουν λογικά συμπεράσματα και θα αλληλεπιδρούν με τους ανθρώπους με πιο φυσικούς τρόπους.

«Είμαστε υπερήφανοι για την αναγνώριση της ηγετικής μας θέσης ως προς τον αριθμό των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στις ΗΠΑ, αλλά οι ευρεσιτεχνίες είναι μόνο ένας από τους δείκτες της καινοτομίας. Εξίσου σημαντική είναι η επίδραση που έχουν οι κατοχυρωμένες εφευρέσεις μας όταν χρησιμοποιούνται για την υλοποίηση λύσεων που βοηθούν τους πελάτες και τις κοινωνίες να επιλύσουν προβλήματα.» δήλωσε ο Bernie Meyerson, IBM Fellow και Επικεφαλής του Τομέα Καινοτομίας της IBM.

Το πλήθος των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της IBM το 2013 υπερέβη το συνολικό άθροισμα ευρεσιτεχνιών των Amazon, Google, EMC, HP, Intel, Oracle/SUN και Symantec.

Το ύψος-ρεκόρ διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της εταιρείας το 2013 κατέστη δυνατό χάρις στους περισσότερους από 8.000 εφευρέτες της IBM σε 47 διαφορετικές πολιτείες των ΗΠΑ και 41 χώρες.

Η λίστα με τους δέκα κορυφαίους αποδέκτες διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στις ΗΠΑ το 2013* περιλαμβάνει τις εξής εταιρείες:

1 IBM 6.809
2 Samsung 4.676
3 Canon 3.825
4 Sony 3.098
5 Microsoft 2.660
6 Panasonic 2.601
7 Toshiba 2.416
8 Hon Hai 2.279
9 Qualcomm 2.103
10 LG Electronics 1.947

*Τα στοιχεία προέρχονται από την IFI CLAIMS Patent Services

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.