Τα smartphones ξεπέρασαν σε πωλήσεις τα συμβατικά κινητά στο 1Q 2013

0

Οι αποστολές των smartphones ξεπέρασαν το πρώτο τρίμηνο του 2013 για πρώτη φορά  τις πωλήσεις των συμβατικών συσκευών, σύμφωνα με την IDC.

smartphones_pic

Σύμφωνα με την εταιρεία, η αγορά συσκευών κινητής αυξήθηκε κατά 4% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά και έφτασε τα 418,6 εκατομμύρια συσκευές, από τα οποία 216,2 εκατομμύρια (ήτοι το 51.6 %) ήταν smartphones. H συγκεκριμένη κατηγορία συσκευών σημείωσε αύξηση κατά 41,6 % σε σχέση με το 2012.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Kevin Restivo, ανώτερο στέλεχος της IDC «οι χρήστες θέλουν υπολογιστές στην τσέπη τους. Οι εποχές που χρησιμοποιούσαν τα κινητά τους για κλήσεις και για μηνύματα έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί».

Στο σύνολο των αποστολών και όσον αφορά τα μερίδια, η Samsung επιβεβαιώνει το γεγονός ότι ήρθε για να μείνει, αφού βρίσκεται στην πρώτη θέση με 115 εκατομμύρια συσκευές  με μερίδιο αγοράς 27,5 %, ενώ η Nokia, παρ’ όλες τις δυσκολίες, ακολουθεί από απόσταση με 61,9 εκατομμύρια συσκευές και μερίδιο 14,8 %.

Όσον αφορά αποκλειστικά τα smartphones, η Samsung μεγαλώνει τη διαφορά, αφού απέστειλε 70,4 εκατ. συσκευές ή αλλιώς το 32,7 %, με την Apple να ακολουθεί με 37,4 εκατ. συσκευές και μερίδιο 17,3 %.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η LG με ένα καλό τρίμηνο επέστρεψε μετά από δύο χρόνια στην πρώτη πεντάδα κατασκευαστών smartphones, καθώς και ότι η Apple με δύο μόνο μοντέλα συσκευών (iPhone 4S and iPhone 5), κατάφερε όχι μόνο να διακριθεί στα smartphones, αλλά να κερδίσει την 3η θέση στην τελική κατάταξη των κατασκευαστών.

idc-smartphone-1q13

idc-market-share-1q13

 

Share.

Leave A Reply